detdom.info

Допомагаємо дітям разом :)
  [Search] Пошук   [Recent Topics] Нові теми   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Користувачі   [Groups] На головну сторінку 
[Register] Реєстрація / 
[Login] Вхід 
Всесвітній день книги, поїздка 24 квітня  XML
Головна сторінка форуму » Великополовецька школа-інтернат
Автор Повідомлення
kva

Всесвітній день книги.

Цей день дійсно відзначається в багатьох країнах насамперед заходами, які підкреслюють важливість читання та книги в житті людини. Король Іспанії в цей день читає книжку всій Іспанії по радіо або телебаченню, депутати Європарламенту - фотографуються за читанням улюблених книжок, в Голандії дарують квіти відвідувачам книгарень, ну і звісно відбуваються численні книжкові ярмарки, читання, фестивалі, конкурси і нагородження найкращих читачів. Пропонується і нам приєднатись до прогресивного людства і відзначити Всесвітній день книги.

Дата проведення – 24 квітня (саме свято 23 квітня), поїздки для підготовки - 27 лютого, 20 березня, 17 квітня

Головна ідея – активна участь і дітей, і волонтерів під час заходів

ОРІЄНТОВНИЙ СЦЕНАРІЙ.

Свято складається 3 частин. Перші дві частини проходять як номінальні змагання. Третя – велика творча майстерня.

Частина 1.

Орієнтовний час - 120 хв. Порядок проведення конкурсів не остаточний.
Волонтери разом із дітьми діляться на дві великі команди. Команди вигадають собі назву. Всі конкурси оцінує журі. Конкурси прив’язані до жанрів літератури або до складових книги.

1. Поетичний конкурс.

Ведучій розповідає про такий вид літературної творчості як поезія.
Перша частина: з кожної команди виступає по 2 декламатора, які розповідають улюблені вірші, бажано – про книгу.

Друга частина: з кожної команди 2 гравця запрошується на сцену (одна дитина і дорослий), які з запропонованих слів мають скласти вірша (5 хв.).

2. Конкурс ілюстрацій.

Розміщується 4 «мольберти», викликається з команд по 3 учасники (2 дітей та волонтер), якім дається 2 уривка з творів, які необхідно проілюструвати. Команда суперника має вгадати, який твір проілюстровано та назвати автора твору.

3. Конкурс риторики.

Після попереднього відбору журі, запрошуються автори найкращих творів «Моя улюблена книга». Автор на базі твору має виступити з 2-хв. промовою на вказану тему. Журі оцінює і найкращий письмовий твір, і найкращий виступ. Зараховує очки відповідній команді.
Виступ з промовою по одному волонтеру від команди.

4. Театральні сторінки.

Ведучій розповідає про такий жанр, як драматургія. Кожна команда повинна представити по два виступи – фрагменти літературних творів (для молодшого та середнього віку). Волонтери беруть участь у виставах.
Команда суперника має вгадати, який твір поставлено та назвати автора.

5. Музичний конкурс. Ведучій розповідає про зв’язок музики і літератури. Виступи з музичними номерами від кожної команди.

6. Літературна вікторина. Ведучій задає питання по черзі командам, 10 сек. на відповідь.

7. Фестиваль літературних героїв
Від кожної команди по 4 героя, які мають представити себе, свій образ. Команда противника має вгадати, хто це, з якої книги та її автора. Волонтери теж представляють літературного героя. Конкурс передбачає підготовку костюма чи його елементів.

Підбиття попередніх підсумків змагання.

Презентація «Родинного альбому» (до 10 хв.)

Частина 2.

Далі пропонується сформувати з кожної команди по 2 групи з 5 чоловік (старші діти та по одному волонтеру) які будуть грати в літературний квест на вулиці. Орієнтовна тривалість 2 години.
Результати квесту додаються до попередніх досягнень команд.

Частина 3.

Для молодших дітей в приміщенні працює творча майстерня на таких ділянках:

1. Літературна кухня (приготування їжі, рецепти якої згадуються у літературних творах);

2. Майстерня агітаційного плакату «Читати - модно»

3. Театральна майстерня.
Паперові настільні театри «Яблонька» і «Ранок», зробити саморобки та зіграти казку;

4. Мій щоденник. В техніці «декупаж» оздобити обкладинки щоденників чи записників.

5. Наукова лабораторія. Як варіант проведення дослідів з наборами «Юний хімік», тощо.

6. Майстерня скульпторів. З пластиліну ліпимо казкових героїв.

7. Читаймо в голос. З бажаючими читаємо книгу та малюємо її героїв.

По завершенні квесту – нагородження команди переможця за підсумками всіх змагань (нагороджуються всі, хто активно брав участь у роботі команди), нагородження переможця у конкурсі малюнка та найкращого твору.

Пропоную всіх, хто брав активну участь в роботі команд нагородити екскурсією на Білоцерківську книжкову фабрику, членам команди, що перемогла, а також переможцю конкурсу малюнка та конкурсу на найкращий твір – подарувати книжки.

Як подяку всім за участь у святі подарувати книжки для шкільної бібліотеки.

Відповідальні за підготовку до конкурсів

1. Поетичний Klever, Vampire.
Необхідно з дітьми обрати та вивчити вірші.

2. Театральні сторінки

Алиса, Света (молодші діти), Klever+1, Vampire .
Твори ставляться 4 окремими групами дітей ( з кожної команді - молодша група та старша група). Залучити до участі у постановках волонтерів.

3. Музичний.
4. Фестиваль літературних героїв. Vinitu, Ксюша Говоруша
Підготувати з дітьми 6 літературних героїв ( по 3 від кожної команди): обрати з дитиною героя, якого вона хоче представляти, вигадати як він це буде робити, вигадати та зробити елементи костюму. 2 персонажів представляють самі волонтери.

Потрібні відповідальні на дільницях (це можуть бути волонтери зайняті в першій частині, оскільки до того часу ми вже закінчимо) творчої майстерні

1. Літературна кухня Наталя Качинська
2. Майстерня агітаційного плакату «Читати - модно» - 1 людина
3. Театральна майстерня 2 людини: Vampire, Ксюша Говоруша
4. Мій щоденник. В техніці «декупаж» оздобити обкладинки щоденників чи записників. 2 - людини antimalinka, Nadin
5. Наукова лабораторія. - 2 людини Пончик
6. Майстерня скульпторів. З пластиліну ліпимо казкових героїв. Jupiter і Оля
7. Читаймо в голос. З бажаючими читаємо книгу та малюємо її героїв. Zera

Потрібні помічники на ділянках квесту – орієнтовно 5-6 чоловік Vinitu, Лена Сузука, Лена Рябенькая, Titikakadream

СТОРІНКА БУДЕ ОНОВЛЮВАТИСЬ

This message was edited 19 times. Last update was at 18/04/2010 19:13:45

Jupiter

[Avatar]

привіт. записуй у майстерню скульпторів.

С Ув. Валентин Качинский
(063) 213 56 93
U4log@bk.ru
kva

Jupiter wrote:привіт. записуй у майстерню скульпторів.

Привіт! Із превеликим задоволенням. А 27 лютого намалювати афішу майбутнього свята? Ти ж у нас ОГОГОГОГо, я все пам'ятаю, чи знов спорт перемагає малювання?
Vampiree

[Avatar]

Записывай меня на "Театральні сторінки" и "Театральну майстерню".
А квест (часть 2) будет проходить одновременно с 3й частью или все части будут идти друг за другом не пересекаясь? Если последнее то записывай и как помощника на участках квеста.

Максим, Киев, 0672206968
http://picasaweb.google.com/vampire.mr
[WWW] [ICQ]
kva

Квест буде відбуватись одночасно з творчою майстерньою, бо дітей багато, і всіх в квесті задіяти неможливо.
Максим, тебе записала по театральній часті
Алиса

[Avatar]

Приветик!

Театральні сторінки - я там записана уже. Готова сделать инсценировку с детьми младшего возраста.

Фестиваль літературних героїв.
Запиши, пожалуйста, меня на этот участок для работы с одной командой.
Каждая команда - 4 литературных героя - представляют 3 ребенка+1 волонтер? Правильно?

И такой еще вопросик?
Распределение на команды для 1-ой части праздника.
- Приблизительно, сколько человек должно быть в каждой команде? максимум?
- Мы берем все возрастные категории? (начиная с какого класса?)
- Нам нужно четко (или нет) определиться, сколько в каждой команде будет детей младшего, среднего и старшего возраста?

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2010 23:51:31

Тел. 050 440 43 60
[Email]
Jupiter

[Avatar]

kva wrote:
Jupiter wrote:привіт. записуй у майстерню скульпторів.

Привіт! Із превеликим задоволенням. А 27 лютого намалювати афішу майбутнього свята? Ти ж у нас ОГОГОГОГо, я все пам'ятаю, чи знов спорт перемагає малювання?

обіцяв пограти футбол з хлопцями. приділю їм годинку, а потім приєдняюсь до вас.

С Ув. Валентин Качинский
(063) 213 56 93
U4log@bk.ru
kva

Алиса wrote:Приветик!

Театральні сторінки - я там записана уже. Готова сделать инсценировку с детьми младшего возраста.

Фестиваль літературних героїв.
Запиши, пожалуйста, меня на этот участок для работы с одной командой.
Каждая команда - 4 литературных героя - представляют 3 ребенка+1 волонтер? Правильно?

И такой еще вопросик?
Распределение на команды для 1-ой части праздника.
- Приблизительно, сколько человек должно быть в каждой команде? максимум?
- Мы берем все возрастные категории? (начиная с какого класса?)
- Нам нужно четко (или нет) определиться, сколько в каждой команде будет детей младшего, среднего и старшего возраста?

Так, кожна команда готує 4 літературних героя - 3 дитини + волонтер

Щодо розподілу на команди, в ідеалі всі діти мають бути розділені на 2 команди, тому що одна справа спостерігати, інша - брати участь. Тим більше у змаганні. Ті, хто не задіяні в підготовлених номерах, будуть наприклад, брати участь в вікторіні, конкурсі ілюстрацій, представляти свою команду в квесті. Тут така ще ідея, щоб вони відчули себе командою - великою. Але я поки не уявляю як це реалізувати. Простіше відібрати по 15 дітей до команди, і працювати з ними, але тоді вийде, що інші - спостерігачі, а мені б цього не хотілось. Тому я пропоную над цим подумати під час нашої зустрічі в п'ятницю.
Лена Сузука

[Avatar]

КВА!!!

я, Серёжа, Лена Рябенькая - на участке квеста, Богдана и Ира скорее всего тоже, но я ещё у них завтра уточню!

любовь и есть мир!
vinitu

[Avatar]

Всім привіт.
Ква, якщо є місця на квест, то пиши мене туда.
Якщо ні - на фестиваль літературних героїв
[ICQ]
kva

vinitu wrote:Всім привіт.
Ква, якщо є місця на квест, то пиши мене туда.
Якщо ні - на фестиваль літературних героїв

Привіт. Лесю, ці події не співпадають в часі, тому я з радістю запишу тебе на обидві ці ділянки
Шиманская Светлана

[Avatar]

Від: Светлана

Привіт. Буду і я спілкуватися українською на форумі, кому ж як не представникам Західної України писати рідною мовою?

Я, звісно, буду на ділянці "музиний конкурс".

Женя підтримує Юпітера і теж пограє у футбол з хлопцями, після чого приєднається до свята. Він висловив бажання готувати їжу за рецептами з казок. Якщо можна, - його туди.

П.с. вибачте за оф-топ. Судячи з телефонних дзвінків дітей до Жені, малі дуже люблють футбол, просто марять ним. Якщо ми дівчат-випускниця ведем на показ мод, може хлопців зводим на футбол, ну або хоча б спробуємо потрапити на тренування якоїсь київської команди????

Я знаю пароль...
Я вижу ориентир...
Я верю только в это:

ЛЮБОВЬ СПАСЕТ МИР.
kva

Я - за футбол!!!!!!!!!. Весною можна легко потрапити на матчі чемпіонату України. Але ми цю тему обговоримо в іншому топіку, добре?
Шиманская Светлана

[Avatar]

Від: Светлана

Звісно, це так, до слова прийшла в голову ідея...))) Я ж вибачилась за офф топ....))

Я знаю пароль...
Я вижу ориентир...
Я верю только в это:

ЛЮБОВЬ СПАСЕТ МИР.
vinitu

[Avatar]

Коли поведемо хлопців на футбол, треба не забути Ангеліну. Вона нам цього не пробачить
[ICQ]

Головна сторінка форуму » Великополовецька школа-інтернат
Перейти: