Альфа-банк: Захоплюючі експерименти та нові враження наших маленьких підопічних

17/06/15

23 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, відбулися чергові поїздки наших волонтерів з Чернігова, Миколаєва, Ужгорода, Дніпропетровська та Києва до підшефних дитячих будинків. 

Альфа-волонтери, як завжди, підійшли до програми візитів з великою душею та фантазією. В кожному регіоні для маленьких вихованців було проведено мотивуючий майстер-клас на тему «Як стати успішним», а також лекція з мистецтва. 
Захоплюючим сюрпризом для дітей став справжній Експерементаніум! 
На найменших чекала магія фокусу – практичний майстер-клас зі створення величезних мильних бульбашок. 
Старші ж діти змогли відчути себе справжніми вченими-хіміками! Невидимі таємні послання на папері, кристалічні візерунки в звичайному желатині та безліч інших експериментів на грані з містикою підкорили серця маленьких хіміків назавжди. Хто знає, може серед них ростуть справжні генії наук! 
Вільний час та спілкування дітей з волонтерами так само були не без приємних сюрпризів. Між грою в фрізбі, футболом та бадмінтоном справжньою цікавинкою для дітвори стало приготування на вогнищі машмеллоу! 
Волонтери, як завжди, їхали додому заряджені позитивом, любов'ю та щирістю дітей, радість від якої не зрівняється з жодними професійними успіхами. 

КИЇВ 
Ирина И.: «Я считаю, что поездка прошла отлично. Была очень рада снова увидеть ребят - приятно видеть радостные лица детей, подбегающих к автобусу. Они с интересом знакомились с новыми волонтерами, с удовольствием обнимали уже ставших родными "старичков". Я считаю, что программа дня была очень насыщенная и интересная. И в принципе все, что было запланировано, удалось реализовать. Но самое главное – это общение с ребятами. Мне кажется, что если хотя бы один ребенок ждет нашего приезда – то ехать стоит! И я точно знаю, что хочу снова навестить ребят и приехать к ним. Отдельно хочу поблагодарить Дашу Дюкареву за прекрасную организацию поездки». 
 
 
Татьяна П.: «В Великополовецкую школу-интернат я ездила уже во второй раз, и встречу ждала еще с марта. Было безумно приятно, когда дети нас узнавали, радовались нашему приезду. Очень хочется дарить частичку своей души детям, которые особенно в этом нуждаются. Видеть их улыбки, глаза, восторг, благодарность - это бесценно. Так хочется, что бы у этих детей все получилось, они смогли реализовать себя, и в будущем у них было все прекрасно! Эмоций много, давайте делать этот мир лучше и светлее! Давайте дарить детям тепло - они наше будущее!». 
 

МИКОЛАЇВ   
Илона Ш.: «Поездка была очень продуктивной. Раньше мы уже с ребятами говорили о целях и мечтах, в чем отличие, и были очень рады, когда на этот раз они уже смогли более четко ставить собственные цели. Мы сохранили записи на цветной бумаге с прошлых поездок и то, что теперь ребята смогли отразить более четко и конкретно – это факт. Читая их желания, очень хочется верить, что все исполниться, и они смогут добиться в жизни желаемого. Ребята постарше научились ставить цели по SMARTу. Уверена, это им поможет в жизни добиваться всего, чего они захотят. 

Отзыв от девочки Вики, 12 лет, племянница нашей сотрудницы Татьяны К.: «Сьогодні я була волонтером. Я та інші люди побували у дитячому домі. Коли ми туди їхали, мені було трохи незручно, тому що я переймалася, як вони нас приймуть,  а також чи сподобається їм шоу, яке ми підготували? Але мої хвилювання одразу минули, коли ми туди приїхали. Усі діти прийняли нас, як рідних, були привітні та чемні. Ми їм влаштували хімічне шоу, в якому проводили майстер-класи, керування стихіями, а під кінець провели шоу мильних бульбашок. Нам все дуже сподобалось. Потім дівчата робили для хлопців напій «мохіто». А згодом ми влаштували вікторину, в якій розігрувалися різні цікаві речі. Діти дуже добре нас прийняли, в групі було 50 осіб і вони себе вважали великою дружньою родиною. В кінці волонтери подарували різні наукові книги для школи, а потім діти подарували нам приємні фото: Приїжджайте ще! Мені сподобалось бути волонтером!!!». 
  
УЖГОРОД 
Марія П.: «23 травня відбулася наша чергова поїздка у Перечинську школу-інтернат, яку ми з нетерпінням очікували, щоб в котре долучитися до такої важливої місії як - ВОЛОНТЕРСТВО.  З більшістю діточок школи ми знайомі вже не перший рік. Перші слова школярів коли ми під'їжджаємо до школи: "Альфа-Банк" приїхав, а ми на вас чекали». І на душі стає приємно і затишно. Ми чудово провели день. Дякуємо організаторам, всім волонтерам та просто добрим людям, які долучились до нашої акції. Ви вклали частинку себе, своєї душі. А добро починається з нас самих! Давайте творити добро, бо воно, як ми знаємо, повертається сторицею». 

Наталія Х.: «Ми знову відвідали Перечинську школу-інтернат. Спочатку поспілкувалися з дітьми в приміщені. Меншим діткам клоуни продемонстрували фокуси з мильними бульбашками, а далі ми разом переглядали фотографії з усіх попередніх поїздок до них. Старшим була проведена лекція про цілі та їх досягнення в житті, і також подивилися фотографії наших минулих візитів.  Згодом клоуни провели хімічні фокуси на основі додавання сухого льоду у воду. А далі усі разом з дітьми вийшли на подвір'я - пограли у веселі старти, футбол, покидали фрізбі. Нам дуже пощастило цього дня з погодою. Старші хлопці підтягувалися на турніку. Менші дітки більш емоційно реагували на те, що відбувалось, при перегляді фотографій коментували побачене, кожен хотів "постояти" у мильній бульбашці. Старші діти прослухали лекцію з великою зацікавленістю. Є надія, що ця лекція підштовхне їх до правильних рішень у майбутньому». 

Ірина Ш.: «Отримала надзвичайні емоції від поїздки, при чому, як у дітей, так і в нас, дорослих! Все те, про що йшла розмова під час зустрічі підтвердилося. Вартість часу, його цінність, вміння правильно його планувати, певна,  знадобиться діткам у майбутньому». 

Рената П.: «Ця поїздка запам'ятається мені особливо. Вперше я виступила перед  дітками в ролі лектора і провела корисну лекцію про цілі в житті. Окремо хотіла б подякувати людині, яка мене ще більше надихнула - Оксані М., яка попередньо підготувала мене до важливої розмови. У нас вийшов прекрасний діалог з учнями щодо правильного планування цілей в житті та їхньої реалізації. Після лекції ми вийшли на подвір'я, де продовжили розмови та взяли участь в естафетах, команда вихованців школи-інтернат та волонтери Альфа-Банку. За участь в естафеті дітки отримали подарунки та солодощі. Як зазвичай, просили аби ми приїжджали частіше, так як проведений час разом приносить масу позитиву спогадів». 

Наталія М.: «Хочу поділитися своїми враженнями від поїздки в Перечинський дитячий будинок. Їздила до діток вдруге, стільки емоцій я давно отримувала. Діти вже добре нас знають, радіють кожному нашому візиту. Найбільше запам'яталося, коли ми показували їм фотографії з минулих поїздок, дітки з цікавістю дивилися їх, впізнавали кожного із нас,  і зі своїх друзів, та дуже емоційно реагували на перегляд кожної фотографії. Ми разом з ними брали участь в естафетах на подвір'ї, за які вихованці дитячого будинку отримали подарунки та солодощі. Хочу відмітити, наскільки цим діткам потрібна увага. Отож чекаю з нетерпінням наступної нашої поїздки». 
 

Поділитися з друзями: