День з молодшими друзями :)

10/04/17

8 квітня був незвичайний день. Це був день нових емоцій, розваг і досвіду для 22 двох діток та 12 дорослих.

Старші друзі та волонтери detdom.info організували для підопічних дітей з Великополовецької СЗОШ-інтернат похід у кіно.

На початку 10-ої старші друзі зустріли юрбу дітлахів на чолі з соціальним педагогом, Оксаною Іванівною, та попрямували у кінотеатр мережі  Мultiplex в ТЦ «Атмосфера». Більшість дітей обрали мультик «Бебі Бос» у 3D, вибір старших хлопців – фільм-фантастика «Життя». Діти отримали по стакану попкорну та пепсі і разом з дорослими зручно влаштувалися у кріслах для перегляду обраних фільмів. Захопливі сюжети нікого не залишили байдужим.

Волонтер Єгор: «Я вперше почув як Ліля сміється на фільмі, зазвичай вона скупа на позитивні емоції, а тим паче на сміх. Я вважаю, що класно щоб вони занурились трішки в наше життя, щоб бачити альтернативу.»

Далі чимала юрба попрямувала у сусідній ТРЦ «ART Mall». Тут на дітлахів чекав обід від піцерії Bekon’s Pizza. Наїлися всі від пуза.

Після смачного обіду, всі таки обійшли закон Архімеда Smile, старші друзі зі своїми дітками пішли гуляти по території ТРЦ. Звісно у дітей розбігалися очі від можливих розваг, магазинів та вітрин. Кожен обрав розвагу до снаги.

Частина відвідала контактний зоопарк. Діти з цікавістю спостерігали за тваринами, але боялися доторкнутися до них, гладили лише найменш рухливих, наприклад, черепашку Smile

Старші діти обрали похід по магазинам. Старший друг Оля: «Мы заходили в магазины хороших вещей и гаджетов специально. В итоге они мне говорили, что что-то дорого, а я уже могла объяснить более предметно. Дорого и дешево не существует, просто нужно на это заработать деньги. Например, нормальная рубашка - это 5-6 стрижек мужских у парикмахера. И можно им работать и заработать на желаемую рубашку.»

Молодші і на роликах спробували покататися, і на батутах пострибати, і в ігри пограти. І хоч всі і натомилися, але були надзвичайно щасливі.

У підсумку кілька висновків та спостережень.

Старший друг Валя: «Мировоззрение человека формируется из окружающего его мира. И как минимум дети должны знать, что есть другой мир. Возможно в ком-то заиграет сильное желание стать его частью. … Детские воспоминания - самые яркие и самые долгохранящиеся.»

Старший друг Люда: «…занятия по выбору профессии, которые наши девочки проводили в интернате со старшими детками дали то, что Света с Юлей минут 30 расспрашивали меня кому больше платят, какую профессию выбрать. И Юля решила, что художником может ей тяжело будет стать, а вот портнихой можно попробовать. И вся эта красивая жизнь у Юли вызвала реакцию "стану працювати і сама собі куплю".»

Дякуємо всім, хто присвятив цей день дітям. Дякуємо керівництву Великополовецької спеціальної ЗОШ-інтернат за підтримку наших задумів, мережі кінотератрів ]]>Мultiplex]]> та директору Юлії за радушний прийом, квитки, попкорн та пепсі, мережі ]]>Bekon’s Pizza]]> за смачнючі піци, картоплю та соки для 22 діток.

П.С. Частина нашої команди поїхала і провела день з молодшими дітками, що залишилися в інтернаті. Можливо не так емоційно, але не менш цікаво пройшли їхні заняття щодо гардеробу та жіночої постави!

Всім вдалого тижня! Далі буде Wink


Поділитися з друзями: