Держава до дітей

31/03/22

Допомога родинам з дітьми

!! Для родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки, ЮНІСЕФ разом із Мінсоцполітики розпочали програму грошової допомоги.  Допомогу можуть отримати родини, які:
10/08/17

Зарахувати дітей в школи-інтернати стане складніше

Зараз дві третини знаходяться в інтернатах дітей не повинні там знаходитися.
03/08/17

Державні діти: люди, яких немає навіть для себе

Чому діти, які змалечку зростали в системі державного піклування, мають великі проблеми з соціалізацією? Багато хто вважає, що постійне життя в великому колективі, навпаки, повинно формувати ці навички апріорі. Але волонтери соціального дому для дітей “Рукавичка”, які кожного дня стикаються з прикладами особистих трагедій, кажуть: такі діти не відчувають не тільки тих, хто їх оточує, але й самих себе.
14/07/17

КМУ затвердив Постанову про наставництво

Кабінет Міністрів України затвердив постанову від 4 липня 2017 р. № 465 «Деякі питання здійснення наставництва над дитиною». Відповідно до частини чотирнадцятої статті 171 ]]>Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»]]> Кабінет Міністрів України постановив затвердити Положення про наставництво та типовий договір. 
08/09/16

Рада ввела інститут наставництва над дітьми-сиротами

Верховна Рада України прийняла в другому читанні президентський законопроект ]]>№4784 "Про внесення змін до закону "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування"]]> з наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування". За проект закону проголосували 247 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.
10/03/16

Интервью с детским омбудсменом Н. Кулебой: "В интернатах сирота – лишь каждый десятый"

Кулеба рассказал газете "Сегодня" о реформировании интернатных учреждений, забастовках чиновников в Тернополе и создании спецклассов для инвалидов в обычных школах — Николай Николаевич, расскажите, чем вот уже год занимается омбудсмен? 
05/02/16

Відбулось перше засідання робочої групи з реформування інтернатних закладів

На виконання розпорядження Президента про робочу групу з опрацювання пропозицій щодо реформування системи інституційного догляду та виховання дітей відбулось перше засідання експертів.
28/01/16

Довгоочікуваний Законопроект в сфері захисту прав дітей прийнято!

26 січня Верховною Радою прийнято законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми". Законопроект було розроблено з метою удосконалення системи забезпечення прав дітей в Україні, шляхом удосконалення механізмів та процедур прийняття рішень щодо захисту дитини за місцем її фактичного перебування, розвитку соціальних послуг з підтримки сімей з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини, постраждали внаслідок воєнний дій чи збройних конфліктів.
25/01/16

Волонтерство в Украине: как поддержать и усилить мотивацию?

Волонтерство стало частью мировоззрения украинцев. Однако законодательно масштабное волонтерское движение "легализировано" только в начале года. Как поддержать организационно и мотивационно волонтерство, чтобы обеспечить волонтерскую традицию для будущих поколений украинцев? Лучшие мировые практики дают ответ на этот вопрос. 
Збір матеріалів