Діти – дітям! Поїздка до Пугачівського дитячого будинку-інтернату

23/02/17

Палац дитячої та юнацької творчості Солом'янського району м.Києва 18 лютого 2017 р. зібрав лідерів учнівського самоврядування навчальних закладів Солом’янського району на чолі з педагогами, щоб долучитися до поїздки із волонтерами detdom.info та Благодійним фондом «Об’єднання світових культур» до Пугачівського дитячого будинку-інтернату (для дівчат, хворих на олігофренію в стадії імбецильності, хворобу Дауна, для дітей позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт)

Цій зустрічі передували тренінги, акції на якій молодь мала змогу замислитись над загальнолюдськими цінностями та дізнатися про особливості спілкування з дітьми-сиротами та дітьми із вадами. Протягом декількох тижнів діти самі готували подарунки, приносили з дому речі, кидали у встановлені скриньки кошти, щоб можна було придбати розвиваючі книги, альбоми та інш. Коли все необхідне зібрали, то відразу ж спланували візит до вихованок Пугачівського дитячого будинку-інтернату, що знаходиться у Коростенському районі Житомирській області.

Куратор поїздки detdom.info Оксана Золотухіна наголосила на важливості соціального захисту та уваги до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а ще зазначила, що особливо приємно від того, що ініціативу для долучення до поїздки проявили самі діти.

«Коли їхали в автобусі, думки наші були дуже далекі від того, щоб ідеалізувати цей заклад. Адже чого можна очікувати від місця, де живуть самотні, хворі діти? Проте, настрій дещо розвіявся, коли ми прослухали ознайомчу лекцію-інструктаж від старших волонтерів із досвідом, і вже зовсім песимізм відійшов, коли нас зустріли директор будинку-інтернату Леся Броніславівна Петренко та заступник директора Майя Миколаївна Пивовар. Далі познайомилися із привітним медперсоналом. Ми побачили велику та затишну територію інтернату: рівні доріжки, симетрично розставлені, іграшковий будиночок та ігрові майданчики – як у справжній казці. А як нас зустрічали радісно дівчатка, таке було враження, що ми вже давно знайомі із ними… Та все-таки весь час не полишала думка: які б сприятливі умови не були створені для цих дівчаток, вони живуть без родини, а її – нічим не заміниш…», - ділиться враженням лідер учнівського самоврядування Ліна Покріп.

Вихованці дитячого будинку радісно зустрічали гостів. Очі маленьких принцес під час зустрічі із волонтерами світилися радістю, і хочеться вірити, що цей вогник і віра не згаснуть в них ні за яких обставин. Благодійний фонд «]]>Об’єднання світових культур]]>» привітали лідерів учнівського самоврядування навчальних закладів та вручили солодкі подарунки, і подякувала за допомогу в організації поїздки.

«Така поїздка дає змогу на практиці відчути позитивні емоції від добрих справ та згуртуватись між собою. Відвідування вихованців будинку-інтернату, спрямовано на виховання у молоді гуманістичних цінностей, відповідального ставлення до кожного, незалежно від його соціального стану чи фізичних даних, а також здатність до співчуття. Молодь має розвиватися гармонійно та всебічно, і це стосується в першу чергу моральних якостей», - говорить куратор благодійної програми «Зробимо життя дітей кращим» Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» Людмила Лисенко.

Милосердя – одна з кращих рис людини. Допомогти ближньому, сприйняти чужий біль, як свій, може не кожний. Висловлюємо слова вдячності співробітникам Троєщинського речового ринку, за осінні пальта для дівчаток, компанії ]]>Інтерпампс]]> за чотири високоякісні насосні обладнання (дренажні та каналізаційні насоси Faggiolati Pumps (Італія).

Час промайнув швидко, потрібно повертатися... Школярі запевнили, що відтепер постійно сюди приїздитимуть – провідуватимуть своїх друзів, робитимуть для них щось приємне. Тож, діти не прощалися, а сказали – до нових зустрічей!


Поділитися з друзями: