Волонтерський рух

Один з найпоширеніших способів допомоги дітям-сиротам – це волонтерство. Але не слід думати, що це просто.

Волонтерська діяльність:
   добровільна та безкорислива
   систематична і спланована
   не потребує значних капіталовкладень
   направлена на соціалізацію дітей
   передбачає використання особистих здібностей та досвіду
   передбачає особисту участь у житті дитини-сироти
   не потребує значних затрат часу.

Десь на початку нашої діяльності більш досвідчений волонтер розповів таку історію: «У поїздку в дитячий будинок збиралася група небайдужих і кожен горів бажанням допомогти. Напередодні, координатор поїздки зібравши всіх «новачків» розповів їм коротко про особливості волонтерства у дитячому будинку та задав кожному просте питання – Чи готові Ви рік свого життя присвятити допомозі дітям?». Здавалося б навіщо про таке запитувати, сьогодні я тут і хочу поділитися своїм досвідом, а завтра буде завтра. Проте не все так просто – ці діти і так втратили своїх близьких, навики довіри дорослому, встановлення дружніх стосунків, а постійна зміна обличь призведе до ще більшої зневіри та вихованню корисливого ставлення. Тож, питання дуже доречне і, мабуть, починаючи свій шлях волонтера кожен повинен дати відповідь на нього. І тут немає неправильної відповіді, просто шляхи допомоги можуть бути різні. 

Тож волонтерське буття починається тут. Приєднуйся до спілкування однодумців на форумі detdom.info, зустрічей волонтерів detdom.info, поїздок в дитячі будинки, розвитку проектів допомоги дітям. Вирішили взяти під опіку дитячий будинок, скористайся нашими порадами щодо такої допомоги.

Зауважте варто відкласти особистий контакт з дітьми та обрати інший шлях допомоги, якщо ви:

 • не впевнені щодо системності роботи з дітьми
 • психологічно не готові до близького спілкування з дітьми.

Ми акцентуємо увагу на системній роботі, оскільки саме вона здатна дати результат – закласти основи соціалізації дитини, сформувати відносини довіри, дати дитині стимул до навчання та саморозвитку.

Останні новини:

26/06/20

Термінова допомога на період карантину

Друзі, багато хто з нас потрапив зараз у складну ситуацію, але особливо вразливими в цей час залишаються багатодітні, малозабезпечені родини, родини у складних життєвих обставинах. Не маючи жодного грошового запасу ці родини в найближчий час опиняться без продуктів харчування. Також нагальною потребою в дитячих будинках, де залишаються діти на карантин є придбання теплових термометрів та  засобів дезінфекції. Заклад чи установа:  Новоборівський дитячий будинок-інтернат (для дівчат) Пугачівський психоневрологічний будинок-інтернат (для жінок) Ніжинський дитячий будинок-інтернат КЗ «Центр соціально- психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради
05/12/23

Зі святом, любі друзі! (english version below)

Ми вітаємо всіх волонтерів з професійним святом! Завдяки вашим зусиллям цей світ стає добрішим, щасливішим та надійнішим. Від щирого серця бажаємо вам міцного здоров’я, життєвої енергії, нових яскравих досягнень!   CONGRATULATIONS, DEAR FRIENDS!  
06/09/23

Інформацію оновлено по двом областям

Закінчили оновлення Волинської та Івано-Франківської областей . Багато закладів не функціонує та чимало виїхало за кордон.  Але надихає той факт, що заклади працюють попри труднощі, які виникли під час війни. Вивчили потреби закладів, є над чим працювати. Будемо надалі допомагати один одному!
25/08/23

Сплав на байдарках – це супер!

Раніше ми оголошували збір на відпочинок Петра та Роми. Завдяки благодійнику подорож на байдарках Дністром відбулася. Мандрівка була незабутньою – учасники отримали незабутні враження і пережили приголомшливі емоції від мандрівки. Свіже повітря, прекрасна природа, спів птахів, цікаві екскурсії і безперечно гарна компанія – це супроводжувало хлопців кожного дня. Впевнені, що Петро та Рома набрались позитивних емоцій, сил та здоров’я на весь рік до наступного літа.
05/06/23

Випускний 2023 у Кмитівській школі-інтернаті

Навчальний рік 2022-2023 був складним. Змінився і навчальний процес, майже кожного дня сирени, було важко вчитися в таких умовах. І все ж таки діти змогли закінчити школу. Заклад чи установа:  Кмитівська спеціальна ЗОШ-інтернат Житомирська обласна рада
22/05/23

Салон вечірнього та весільного вбрання "Анабель" вдягає дівчат на випускні вечори

У цей важкий час, коли багато людей потребують підтримки та допомоги, особливо важко дітям, які знаходяться в інтернатах та дитячих будинках сімейного типу. Для них кожен маленький подарунок може стати великим святом, а особливо коли мова йде про такий важливий день як випускний вечір. І вдягатися на свято дівчатам допомагає салон вечірніх та весільних суконь ]]>"Анабель"]]>.
23/01/23

Рятувальні рюкзачки

Kits for Kids – наші нові партнери зі Сполучених Штатів Америки, розуміють важливість підтримки українських дітей в такий не легкий час. Днями отримали від них велику кількість «рюкзачків спасіння», набори гігієни, які необхідні нашим підопічним. Незабаром ці набори поїдуть на деокуповані території, також плануємо розподілити між учасниками проєкту «Успішний старт». Дякуємо нашим американським друзям!
03/01/23

Дитяче взуття і зимовий одяг для дітей звільненої Херсонщини

Гуманітарна місія detdom.info після новорічних збирається в дорогу до дітей Херсонщини. Саме там зараз одна з найскладніших гуманітарних ситуацій.  Тисячі українців пережили майже дев’ятимісячну окупацію. Родина Надії П., яка мешкає в с. Нововоронцовка Херсонської обл., пише про пережиті жахи: «Було тяжко, страшно, люди боялись виходити на вулицю, бо могли схопити та повести на перевірку документів та допит.
22/12/22

Виробнича практика в військовий час

Сквирське вище професійне училище давно вже стало нашим партнером та вірним другом. В цьому закладі навчаються діти з родин зі складними життєвими обставинами, багатодітних родин, випускники інтернатів. Викладачі даного закладу мають не тільки якісні професійні навички, але й, головне людяність та бажання допомогти дітям успішно інтегруватися у життя. Цього року 22 дитини, студенти закладу стали учасниками проєкту «Успішний старт», а 8 студентів учасники проєкту «Виробнича практика».
05/12/22

5 грудня міжнародний день волонтера

Шановні волонтери! Прийміть щирі вітання зі святом і слова подяки за вашу безкорисливу працю на благо процвітання добра і миру на землі, за щиру допомогу тим, хто її потребує. Впевнені, доки в наших серцях є місце для допомоги, чуйності, доброти та співчуття, Україна житиме і процвітатиме. Нехай ваші благі справи повертаються вам сторицею! Бажаємо усім волонтерам міцного здоров’я, добробуту, наснаги на добрі справи, родинного затишку і тепла, миру та благополуччя.
Збір матеріалів