Фестиваль соціальних учнівських проектів

14/07/14

На Кіровоградщині триває програма "Шлях до успіху", яка навчає школярів основам соціальної відповідальності, реалізації соціальних проектів для місцевих спільнот та усвідомленому вибору професії. Родзинка проекту - у використані комп'ютерних технологій. Програма реалізується через три навчальних курси: «Комп'ютерні технології для спільноти», «Комп'ютерні технології та майбутня професія» та «Комп'ютерні технології і підприємництво».
Кожен з курсів спрямований на формування ІКТ-компетентності школярів, сприяння успішному застосованню отриманих навичок в навчальній та позанавчальній діяльності; навчання навичок вирішення проблем та іншим видам критичного мислення; розвиток і заохочення співробітництвв учнів, зокрема для вирішення проблем місцевого співтовариства (навчальної групи, класу, школи, місця проживання і т.д.); формування умінь справлятися з проблемними ситуаціями, що забезпечується не стільки системними знаннями, скільки творчістю, гнучкістю і асоціативністю мислення, самоорганізованістю і здатністю приймати самостійні відповідальні рішення, використання всіх ресурсів людини.

Навчальний заклад що реалізує програму Intel «Шлях до успіху» стає більш відкритим соціуму, знаходяться нові шляхи взаємодії. Соціальне проектування є одним з перспективних напрямів навчання, виступаючи і як умова формування особистості, і як спосіб реалізації її можливостей.

Цього року в рамках обласного ярмарку педагогічних ідей ми проводимо Фестиваль соціальних проектів, реалізованих групами учнів. Як розповіла сайту ]]>"Тусовка"]]> координатор програми Марина Чала, подивитися проекти та висловити власні враження можна ]]>на сайті за посиланням]]>
Організатори фестивалю запрошують журналістів, громадські та бізнесові установи до партнерства - ви можете подивитися проекти і обрати якийсь на власний розсуд та відзначити його виконавців. Це школярі переважно сільських шкіл, які дуже старалися, і заслуговують на приз під час очної частини фестивалю - 21 серпня 2014 року. Вдячність за участь у програмі Оргкомітет висловить на сайті Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та у щоквартальному журналі "Педагогічний вісник". Координатор програми - Кіровоградський інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського.
Источник: ]]>http://tusovka.kr.ua]]>


Поділитися з друзями: