Мій друг

Одним із ефективних напрямів допомоги дітям є індивідуальна дружба. Ця діяльність базується на особистій причетності дорослого до життя окремої дитини. Суть цього напрямку полягає в тому, що доросла людина бере шефство над дитиною і підтримує її до того часу, поки це буде потрібно. 

Індивідуальна підтримка дитини як напрямок допомоги дітям-сиротам з’явився в Росії у 2006 році. Тоді було створено Інтернет - спільноту «Невидимі діти», яка успішно працює в багатьох регіонах країни. На сайті «Невидимі діти» за ці роки було зібрано велику кількість інформації, а також літератури про життя дітей-сиріт, а також про саме шефство.

Український проект "Мій друг" набагато молодший. В 2008 році до проекту «Невидимі діти» було включено невеликий дитячий будинок в Миколаївській області. І тільки в серпні 2009 року було створено власне український проект, який на той час охоплював дві школи-інтернат в Полтавській. У 2014 році до проекту приєдналась одна школа-інтернат на Київщині, а наприкінці 2015 року притулок та будинок-інтернат у Харківській області, ще один інтернат у Київській області та школа-інтернат на Житомирщині. 

При створенні проекту передбачалося виключно спілкування дитини і дорослого друга у письмовій формі. Тобто вони ведуть переписку, в ході якої ближче знайомляться і створюють певні дружні відносини. Але згодом відносини ставали настільки близькими, що письмового спілкування ставало недостатньо, і люди починали регулярно їздити до дітей. Тож, на сьогодні набула поширення, так звана контактна дружба, яка передбачає регулярну переписку з дитиною, привітання дитини з деякими святами, поїздки та зустрічі.

Проект ґрунтується на бажанні і можливості старшого друга зблизитись зі своїм підопічним. Більшість дорослих-друзів, стверджують, що міцні довірливі відносини з дитиною будуються лише при особистому знайомстві та постійному спілкуванні з дитиною.

Тому, якщо Ви дійсно бажаєте ефективно допомогти дітям, допоможіть конкретній дитині ставши її другом. Але потрібно пам’ятати про велику відповідальність, яка ляже на Ваші плечі, про час, який необхідно буде витратити для спілкування з дитиною. Якщо Ви просто відвідуєте дітей в інтернаті, це одне, напевно більшість дітей навіть не запам’ятає Вашого імені, а у випадку індивідуальної дружби дитина буде звикати до Вас, до того, що в неї є той, хто про неї пам’ятає. Напевно непотрібно далі розповідати про почуття дитини, якщо старший друг після декількох візитів або телефонних дзвінків вирішить, що рішення прийняти участь у проекті було тільки його тимчасовими емоціями … А якщо таке рішення є обдуманим, обговореним на сімейній нараді, то ми будемо дуже раді бачити Вас в рядах наших друзів!

Більше про проект "Мій друг" ви можете дізнатися з вебінарів:

Індивідуальна дружба з дитиною в інтернатному закладі 

Індивідуальна дружба з випускником інтернатного закладу

Більше про проект "Мій друг"

Якщо ви бажаєте приєднатись до проекту "Мій друг"
зв'яжіться із координатором detdom.info Альоною Гребенніковою + 38 (050) 416-12-48
 

Останні новини проекту:

25/03/20

Підтримай випускника інтернату. Влад П., 17 р.

Програма підтримки випускника інтернату «Успішний старт»
25/03/20

Підтримай випускника інтернату. Дмитро І., 17 р.

Дмитро вибув із проекту! Програма підтримки випускника інтернату «Успішний старт» Діма — випускник школи-інтернату Київської області, закінчив 9 класів у 2018 р. Хлопець з багатодітної родини, проживав та навчався в інтернаті з першого класу.
03/03/20

Долучайтеся до проєкту - Творчий табір "LIKE"

ТАБІР ВІДМІНЕНО У ЗВ`ЯЗКУ З ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОЮ СИТУАЦІЄЮ В КРАЇНІ ТВОРЧИЙ ТАБІР "LIKE" 
06/02/20

6 лютого День старшого друга!

Вітаємо всіх старших друзів з вашим днем!!! Бажаємо вам сил, терпіння та натхнення! Бути другом - це честь. Бути старшим другом для вихованця інтернату - це велика честь і дуже велика відповідальність.  Ми пишаємося вами! Зі святом! На фото старший друг Маша з молодшим другом Настею в театрі.
18/06/19

Терміново потрібен водій з власним авто!

Друзі, для нашого табору терміново потрібна людина з власним авто, яка погодиться один раз на тиждень (субота чи неділя) забирати продукти харчування від "Метро" (Велика Окружна) і завозити в Плахтянку (Макарівський р-н). Паливо оплачуємо, часовий таймінг - 2-3 години, один раз на тиждень.  HELP!
11/06/19

Для Еко-табору потрібні футбольні м'ячі

21 хлопчик, майже дві футбольні команди приїхали вчора до нашого табору. І ось, виявилось, що всі вони дуже люблять грати в футбол. Потребуємо футбольних м'ячів! Друзі, сподіваємось на вашу допомогу!  
25/03/19

Долучайтеся до проекту - Eко-табір 2019!

Плануємо проведення літнього Еко-табору «Ближче до природи – ближче до себе!» Місце знаходження: Київська область, Макарівський р-н, с. Плахтянка, приватний будинок з прибудинковою територією, в якому функціонує Соціальний центр для випускників «Наш дім»
09/02/19

Сегодня 9 дней со дня смерти Руслана

Сегодня 9 дней, как оборвалась жизнь 24-летнего Руслана. Пусть Господь примет измучевшуюся душу в свою обитель! 1 февраля старший друг Павел, получил ужасную новость - Руслан свёл счёты с жизнью... Трудно представить, что в этот момент думал и чувствовал Павел, ведь Руслан был его первым младшим другом. Их дружба началась в 2010 году. За 9 лет пройдено и пережито многое. Заклад чи установа:  Андріївський ліцей Полтавської обласної ради
15/01/19

Літньому табору«Мій друг» 2019 бути!

Влітку 2019 р. для дітей, які перебувають під патронатом проекту «Мій друг», ми плануємо проведення літнього реабілітаційного табору «Мій друг». Мета табору - розвиток у дітей необхідних для самостійного життя навичок, реабілітація та адаптація до звичайних побутових умов, соціалізація у суспільстві. Ми вже мали успішний досвід проведення такого табору влітку 2017 р.
27/11/18

Просвітницький захід «Наставництво над дітьми в інтернатних закладах»

23 листопада наш координатор проектів та тренер за програмою наставництва Мін. Соц. політики,  Альона Гребеннікова виступила із лекцією «Державна програма – Наставництво над дітьми в інтернатних закладах» перед студентами юридичного факультету ]]>Національного авіаційного університету]]>. 
Збір матеріалів