Набагато легше батьком стати, чим залишитися ним

11/05/18

Головна потреба родини - робота для тата!

На превеликий жаль, ситуація, коли жінка виховує сама одного або декількох дітей, абсолютно нікого не шокує. Ситуації, коли батько сам виховує дитину більш рідкісні, але вони все ж зустрічаються, і називають таких батьків, батьками-одинаками.

Олександр Рябченко з Маріуполя одружився рано і вже в 20 років став татом. Завжди мріяв про дружню та веселу родину, де буде чути гомін дітей. Коли Олександру виповнилося 25, на світ з’явився другий синок, але через де-який час виявилося, що хлопчик хворий. Мабуть вже тоді життя дало свою тріщину і дружина Олександра стала пропадати із дому. Татусь старанно виховував та доглядав дітей та не залишав думки про відновлення стосунків, і в 2010 році на світ з’явився третій син.   Дуже швидко ілюзії розвіялися і дружина Олександра зникла з їх життя назавжди!

 Саша працював, доглядати за дітьми допомагала бабуся поки на поріг не прийшла війна…. Всі ми пам’ятаємо страшні обстріли Маріуполя і скільки мирних громадян загинули в той час. В їх кількість увійшла і бабуся.

Зараз Олександр сам виховує трьох хлопців: Віталію вже майже 18 років і він навчається в училищі, Даніілу 13, Максиму 7. Даня має першу групу інвалідності та потребує постійного догляду, у Максима також є проблеми зі здоров’ям. В березні цього року у будинку родини трапилася пожежа, хвала Господу, що всі залишилися живі та здорові, але багато майна було втрачено. Поки Олександр своїми силами робив ремонт, родина тулилася у дідуся. Зараз ще багато чого треба відновити, але будинок вже придатний для проживання!

Коли беремо родину в проект, маємо за мету допомогти не рибою, а вудкою! То ж часто, коли пропонуємо таким батькам допомогу у влаштуванні на роботу, виявляється, що це не те, чого вони очікують. У випадку з Олександром все було навпаки – він дуже хоче працювати! Вийти на повний робочий день не має можливості, а ось підробіток – це саме те, що треба. Інколи з Даніілом зможуть сидіти старший брат або дідусь. Тато може працювати електриком, сантехніком, автослюсарем. Звертаємось до маріупольців з проханням допомогти з пошуком роботи!

Головна потреба родини - робота для тата!

Контактна особа:  координатор проєкту «Родині потрібна допомога»  Альона Шередеко +38 (050) 416-06-13


Поділитися з друзями:

Не в мережі
Волонтер
З detdom.info:
7 років 5 місяців 18 днів
Набагато легше батьком стати, чим залишитися ним

як ситуація у них зараз? я на жаль не можу пропонувати роботу, але могла б допомагати грошима, якщо є потреби

Зображення користувача Шередеко Алена.
Не в мережі
БлогерВолонтер
З detdom.info:
8 років 10 місяців 1 день
Набагато легше батьком стати, чим залишитися ним

autua, головна потреба - це робота для тата.