Перша логістична компанія закликає допомогти Смілянському будинку-інтернату

26/08/16

Сто сімдесят шість вихованців від 4 до 35 років з особливостями фізичного та розумового розвитку проживають у Смілянському будинку-інтернаті.  П’ятдесят вихованців закладу – лежачі з важким діагнозом ДЦП.  У нинішніх соціально-економічних умовах, інтернат, який знаходиться на фінансуванні держави гостро потребує благодійної допомоги.

Адміністрація веде підсобне господарство, аби забезпечити підопічних необхідним харчуванням. Тут радо приймуть будь-яку допомогу: одяг, взуття, тканини і нитки для майстерні праці, побутову хімію та розвиваючі ігри.

Представники Черкаської філії ТОВ «Перша логістична компанія» завітали до Смілянського інтернату вперше. Передали у користування адміністрації необхідну копіювальну техніку, вихованцям – вкрай необхідні засоби гігієни.

«Можливо до нас долучаться представники інших компаній, люди і ми разом зробимо добро цим дітям. Не потрібно багато. Є така українська приказка: «З миру по копійці – голому сорочка!». Якщо кожен допоможе тим, чим може, ми зробимо добру справу, яка порадує цих дітей і зігріє власні серця» - відзначив директор Черкаської філії ТОВ «Перша логістична компанія» Володимир Матеїшен.

Дорослі працездатні вихованці беруть активну участь у житті інтернату – у міру своїх можливостей. Допомагають робітникам поратися з худобою, доглядати за садком, займатися шиттям та вишиванням у кабінеті праці.

Більшість дітей потребують постійного стороннього догляду, медичної та психологічної підтримки. У закладі є кабінет ЛФК, стоматологічний кабінет, кімната психологічної підтримки.

Смілянський дитячий будинок-інтернат збудований у 1968 році. Сьогодні тут проживають діти-психотроніки чи не з усієї України. По при це, закладу доводиться розраховувати тільки на власні сили та допомогу благодійників.

Представники ТОВ «Перша логістична компанія» взяли шефство над інтернатом. Закликають усіх небайдужих людей долучитися до доброї справи.


Поділитися з друзями: