Право на здоров’я

Компанії-партнери:  

 


   
 
   

Право на здоров’я гарантовано всім дітям України, але понад 100 тисяч сиріт практично не мають можливості скористатись цим правом.

Основними причинами є наслідки проживання таких дітей в інтернатах та відсутність батьків.

Ми знаємо, що діти-сироти часто хворіють, особливо на етапі влаштування до інтернатного закладу (за результатами поглибленого огляду 640 захворювань на 100 дітей).

У 2013 році розпочато роботу проекту detdom.info "Право на здоров'я"!

Проект "Право на здоров'я" передбачає:
- надання діагностичної, медичної, профілактичної і консультаційної допомоги дітям-сиротам та дітям, які залишились без батьківського піклування, випускникам шкіл-інтернатів і дитячих будинків, дітям із малозабезпечених сімей
- оснащення та обладнання медичних кабінетів шкіл-інтернатів, дитячих будинків, будинків дитини, притулків та інших інтернатних закладів, та надання консультаційної допомоги співробітникам
- проведення бесід із дітьми щодо гігієни та профілактики захворювань

Також у рамках проекту потрібна волонтерська допомога в таких питаннях: збір інформації про медичні потреби вихованців в дитячих будинках, транспорте забезпечення, проживання, харчування, супроводження дітей і т. д. 

Запрошуємо всіх охочих приєднатись до проекту "Право на здоров'я"! 

Якщо ви бажаєте приєднатись до проекту "Право на здоров'я"
зв'яжіться із координатором detdom.info Альоною Гребенніковою + 38 (050) 416-12-48
 

Ознайомитись із презентацією даного проекту можна ось тут >>

Допомогти просто!
Допомогти може кожен із нас! Посмішка

Обговорення даного проекту на форумі

Останні новини проекту:

27/03/24

Медична допомога від Центру нейродіагностики

Артем К. – учасник «Успішного старту», проживає разом з батьком та стареньким дідусем на Донеччині, близько лінії зіткнення. Навчається хлопець в Національному технічному університеті «Дніпровська політехніка».
29/02/24

Медична допомога нашому захиснику (english version below)

Раніше ми писали про нашого захисника Івана Б. Хлопець після тяжкого поранення зараз проходить лікування, попереду декілька складних операцій по відновленню кісток та сухожилля. До того ж у Івана є ще проблеми з зором, звернувся до нас щодо консультації у офтальмолога. Клініка Айлаз одразу відгукнулася та надала нашому захиснику консультацію лікаря-офтальмолога та призначення.
20/02/24

Новий партнер клініка LifeScan (english version below)

Здоров’я – це першочергове питання, яке турбує кожного.  Наші підопічні – це випускники інтернатів,  батьки яких позбавлені батьківських прав. І вони залишаються сам на сам  з усіма своїми проблемами на життєвому шляху. Учасниця «Успішного старту» Настя П. саме така дівчинка.  Знов звернулася до нас, потрібно було зробити МРТ, а це дорога діагностика.
07/02/24

Лікування в Професорській клініці Любченко (english version below)

Професорська клініка Любченко стала нашим другом та помічником. ДБСТ Пересенчук виховує 8 дітей. Батько-вихователь звернувся за допомогою. Двом дівчаткам потрібно було лікування у стоматолога. Зубний біль завжди з’являється ненароком і перечекати його неможливо.  Вихід тільки один – йти до лікаря.
01/02/24

Брекети для Насті (english version below)

Настя П. - учасниця проєкту «Успішний старт», доля дівчини складна, з 15 років дівчина залишилася без опіки батьків, сам на сам з життям, але вона не падає духом і йде своїм непростим шляхом. Зараз Настя навчається в Університеті культури, опановує спеціальність режисера, це була її мрія.
31/01/24

Підтримуємо, лікуємо, допомагаємо (english version below)

Прийомна родина Новосильних виховує 3 дітей. Одна з дітей – рідна,  дівчинці  Лізі 4 роки, має інвалідність. Батько звернувся щодо лікування у стоматолога для Лізи, проблеми з зубами.
22/12/23

Швидка допомога від DentaDerm (english version below)

В дитячих будинках сімейного типу виховується до 10 і більше дітей. Зрозуміло, що з такою кількістю дітей впоратися батькам-вихователям нелегко, і тому їм потрібна підтримка.
19/12/23

MamaDentist як завжди допомагає (english version below)

Саманта Г. – 17 років, дівчина з родини зі складними життєвими обставинами, мати дуже хворіє. Зараз дівчина навчається в Васильківському Національному авіаційному університеті, є матеріальні труднощі.
16/11/23

Допомога від DD CLINIC (english version below)

Коли виникає потреба в проведенні лікування зубів, треба одразу звертатися до лікаря. Таня виховується в ДБСТ.  Мама-вихователька звернулася до нас негайно,  коли у  Тані виникли проблеми з зубами. А наші партнери завжди на зв’язку, тому DD CLINIC, не мешкаючи призначив лікування дівчинці. Заклад чи установа:  Дитячий будинок сімейного типу родини Жеребченко
01/11/23

Клініка доброзичливості, любові та розуміння (english version below)

Ми писали про маленьку дівчинку Крістіну С. (3 роки), яка потрапила в ДБСТ Жеребченко, її батьки позбавлені батьківських прав. В дівчинки купа діагнозів, тому вона потребує лікування. І як у кожної дитини, гостро стояло питання лікування зубів.  Мама-вихователька звернулася за допомогою, Крістіні потрібно було складне, довготривале лікування під анестезією. Не кожна клініка береться за такі непрості випадки. Заклад чи установа:  Дитячий будинок сімейного типу родини Жеребченко
Збір матеріалів