Родині потрібна допомога

В Україні щороку сиротіє та залишається без батьківського піклування все більше і більше дітей. Більша частина таких дітей поповнює дитячі будинки та школи-інтернати. Станом на початок 2016 року в інтернатних закладах виховується 103 995 дітей, при цьому із них лише близько 10 тис.  – це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, у всіх інших є батьки (джерело). Матеріальна допомога цим закладам здатна покращити становище інтернатного закладу, а отже і умови виховання дітей в ньому, але ніколи не зможе компенсувати дитині сім’ю.

Соціальна і психологічна адаптація, набуття трудових навичок і почуття відповідальності — не менш важливі речі, ніж повноцінне триразове харчування. От тільки без такого природного середовища, як звичайна сім’я, забезпечити таку адаптацію набагато складніше. Крім того, статистика, на жаль, свідчить не на користь виховання дітей в інтернатних закладах: багато колишніх інтернатівців потрапляють за грати, серед них також великий відсоток бомжів і самогубців. Тож, навіть для недипломованого психолога зрозуміло: тільки родина дає можливість дитині сформуватись, як повноцінній особистості.

Отже, зусилля на збереження родини або усиновлення, створення дитячого будинку сімейного типу, прийомної сім’ї, опіка чи піклування – всі ці форми сімейного виховання здатні повернути дитині сім’ю. А для дитини, не має нічого важливішого, ніж власна родина!

Чим Ви можете допомогти:
- психологічною підтримкою родини - стати волонтером даної родини
- інформаційною підтримкою - збір та розповсюдження інформації про потреби родини, ведення форуму, інформування родини про можливі шляхи отримання допомоги
- фінансовою підтримкою: забезпечення нормальних побутових умов проживання родини, лікування, навчання дітей і т.д.


Фото із особистого архіву волонтера detdom.info в ДБ "Колиска дитячої надії"

Обговорення проекту на форумі - Панацея від сирітства

Для таких родин створено окремий картковий рахунок. 

Реквізити для перерахування коштів: картковий рахунок Приватбанку 5168 7420 2343 3661 на ім`я волонтера Шило Олега Михайловича

Просимо звернути увагу, що даний картковий рахунок призначено для збору коштів на допомогу родинам, які опинились в складних життєвих умовах. Якщо Ви бажаєте щоб кошти були використані на конкретну сім’ю залишайте, будь ласка, повідомлення в коментарях. В іншому випадку detdom.info залишає за собою право використовувати кошти для  будь-якої родини, відповідно до терміновості їхніх потреб.

Звіт надходжень на карту можна подивитися тут>>

У Вас є інформація про родину, яка потребує допомоги? Розкажіть про це нам!

Координатор проекту "Родині потрібна допомога"
Альона Шередеко + 38 (050) 416-06-13

Родини, яким потрібна допомога:

16/02/23

Проєкт підтримки підлітків з деокупованих територій "Освітній хаб"

Війна стає чинником багатьох страждань дітей. Бойові дії, втрата близьких і рідних, вимушене переселення – все це травмуючі події, що не проходять без наслідків для психіки людини. Особливо складний цей період для підлітків, які закінчують школу і роблять перші кроки в самостійне життя. Важливий меседж, який має отримати підліток в цей період, що світ безпечний і він завжди може розраховувати на підтримку. На жаль, сьогодні світ для українських підлітків небезпечний, війна не дає їм можливості впевнено дивитися у майбутнє.
22/03/24

Швидка медична допомога від Mamadentist

І знову родина врятувалася з окупації. Наталія з двома дітьми нещодавно переїхали з Херсонської області до с. Любимівка, що в Київській області. Звичайно побутові клопоти в першу чергу, а тут ще у меншого сина Сергія (6 років) розболівся зуб, лікарів на місті не знайшли. Ми дізналися про цю проблему. Наш постійний помічник - клініка Mamadentist прийшли на поміч.
21/03/24

Телефон для Ярослава

Хлопчику Ярославу 13 років, виховує його хвора, старенька бабуся, проживає родина в Кіровоградській області. Мати є, але не займається вихованням сина. Ситуація у родини складна. Бувають дні, коли зовсім  сутужно навіть з їжею. А що казати про якісь інші речі, які є у кожного з нас. Наприклад, телефон, без нього в наш час практично неможливо вчитися, працювати. І як раз телефона у Ярослава немає, навіть кнопочного.  
21/03/24

Родина переселенців отримала необхідні для побуту речі

ГО «Команда детдом.інфо» завжди зосереджувала свою діяльність на допомозі родинам. Особливо актуально це й зараз під час війни, коли кількість сімей, які потребують підтримки збільшилася у рази.
13/03/24

Дякуємо за допомогу Анатолу та Сільвії! (english version below)

Щомісячно Сільвія та Анатол передають для наших родин пакунки з продуктами харчування та засобами гігієни. Роблячи маленьку, але дуже добру справу вони намагаються підтримати Україну, українців, а ми відчуваємо цю підтримку та щиро дякуємо за небайдужість. На цей раз допомога була вкрай потрібна родині Оксани С., яка нещодавно виїхала з окупації.
04/03/24

Підтримуємо, допомагаємо, дякуємо (english version below)

Ми писали про Катерину Л. з Херсонської області, жінка з трьома дітьми втекла з окупації. Потрібна була будь-яка допомога. Не зволікаючи благодійники відгукнулися. Днями Катерина з дітлахами ще отримали продукти харчування, засоби гігієни, побутову хімію. Висловлюємо щирі слова подяки Андрію Д. за підтримку та розуміння!
26/02/24

Втратили усе (english version below)

Родині Оксани С. вдалося виїхати з окупації. Ті жахи, які вони пережили важко розказувати. Після пережитого у невістки Оксани був важкий нервовий зрив, у старшого онука з’явився енурез, а  самій жінці поставили діагноз «цукровий діабет». Чоловік Оксани служив у ЗСУ та ще з квітня 2022 року вважається безвісти зниклим. За пару днів після від’їзду окупанти прийшли в їх житло та спалили все. Жінка дуже рада, що їй та родині сина вдалося вже в цей час бути на підконтрольній території.
22/02/24

У родини згорів будинок – допоможемо! (english version below)

Тетяна та Олександр з м. Долинська виховують 3 дітей, чоловік має інвалідність. У родині сталася біда, згорів будинок від замикання проводки. Зараз батьки з дітьми перебувають у родичів. Друзі, допоможемо родині Тетяни та Олександра! На сьогодні їм потрібно постільна білизна, ковдри, рушники, побутова хімія, продукти харчування, побутова техніка (пральна машина, мікрохвильовка).
13/02/24

Допомогу отримано (english version below)

Днями ми писали про родину Катерини Л. з Херсонської області. Жінка з трьома дітьми втекла з окупації. Потрібна була швидка допомога. Одразу наступного дня благодійник Марина відгукнулася. І ось вчора Катя отримала посилку. Щиро дякуємо Марині К. за підтримку та розуміння!  
06/02/24

Родина з Херсонської області чекає на допомогу (english version below)

Війна на жаль і надалі руйнує життя українців. І досі люди мігрують з окупованих територій.
Збір матеріалів