Сезон барбекю відкрито

18/04/17

Нарешті по-справжньому весняна погода і сонечко пестить своїми теплими променями! Настав час для пікніків на природі.

Волонтери із detdom.info, волонтерського Руху МК м. Коростень Житомирської області та співробітники Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» вирішили відкрити сезон барбекю разом із вихованками Пугачівського дитячого будинку-інтернату (для дівчат, хворих на олігофренію в стадії імбецильності, хворобу Дауна, для дітей позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт) та влаштувати справжнє пікнік-свято.

 

Пікнік – це відчуття свободи та радості, коли дихаєш на повні груди і насолоджуєшся смаком їжі, приготованої на свіжому повітрі. Навіть звичайний хліб здається набагато смачнішим, коли його їси разом з ароматними ковбасками для грилю. А для особливих дівчаток – це нові враження, адже ще жодного разу вони не бачили, як готуються сосиски на вогні. Дівчатка ізольовані від суспільства, але у них є справжні друзі, котрі потроху відкривають їм світ.

«Для того, щоб діти отримали максимум задоволення в безпечному і комфортному лісовому куточку, ми уважно підійшли до вибору місця для пікніка, обговорили із волонтерами та дирекцією все заздалегідь, підібрали відповідне меню, склали розважальну програму та порадилися, яким чином показати дівчаткам, як готувати смаколики на вогні. На жаль, далеко не всі діти зможуть вийти на пікнік, адже в інтернаті здебільшого важкі за станом здоров’я принцеси», - прокоментувала куратор detdom.info Оксана Золотухіна.

Відпочинок обіцяв бути відмінним. Проте, коли о п’ятій ранку волонтери побачили за вікном зливу і по прогнозам цілий день у столиці дощ, сказати, що трішки понервувалися, нічого не сказати.

Дорога була трішки з екстримом, дощ не переставав … Телефонний дзвінок від директора будинку-інтернату нас порадував повідомленням – у них яскраве сонечко та вже розпалене вогнище, дівчатка виглядають у всі вікна!

Коростень зустрів сонячною погодою.

Неймовірно активний, яскравий, смачний та насичений розвагами терапевтичний-пікнік відбувся! Наші особливі дівчатка перетворювалися та втілювалися, танцювали та марафетилися. Було дуже зворушливо, щиро та весело!

«Низький уклін всім волонтерам, котрі відгукнулися на наш заклик щодо організації пікніка для особливих дівчаток. Гості цього свята – чудо-діти, завдяки яким ми дорослі можемо йти дорогою добра! Мета організації пікніка – не тільки влаштувати особливим дітям свято, а й показати всім, що спілкування з особливими дітьми – це спілкування рівних серед рівних», - прокоментувала представник Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» Людмила Лисенко.

На обличчях особливих дітей захват!

Прагнеш робити добро? Збирай друзів та спільно з нами раз на місяць відвідуй особливих Принцес!


Поділитися з друзями: