Штурмуємо інтернати! Ти з нами?

05/09/17

Ми підрахували, що всього  10-12 небайдужих дорослих досить для адаптації дітей-сиріт з одного закладу. Такої групи достатньо щоб змінити життя дітлахів на краще.

І для цього не треба мати надзвичайні здібності або володіти  спеціальними знаннями та педагогічними навичками. Треба мати бажання надихати, мотивувати, вчити та розвивати дітей. Бути так званим штурманом. Бо штурман – це людина, яка прокладає курс, визначає положення судна, стежить за справною роботою приладів корабля. Так і для дітей-сиріт потрібен саме такий фахівець. Інші мотиви відвідування дітей їм тільки шкодять. Читайте більше тут>>

І ми шукаємо тих, хто готовий стати Штурманом. Хто має бажання та змогу систематично, протягом одного року, щонайменше один раз на місяць відвідувати дітей та проводити  навчання.

А ми допоможемо та надамо готові методики роботи, покрокові інструкції проведення занять та підтримаємо.

Що треба для того, щоб стати штурманом?

поставте собі запитання: «Чи готовий я присвятити поїздкам до дітей в дитячий будинок один вихідний у місяць?»

◦Якщо Ваша відповідь «так», заповнюйте анкету Штурмана-волонтера http://www.detdom.info/anketa-volontera і вже найближчим часом Вас запросять до команди, де Ваші здібності та таланти будуть по-справжньому допомагати дітям-сиротам.

◦ Якщо Ваша відповідь «ні», не засмучуйтесь, волонтерство може бути різноманітним: Ви можете допомагати Штурманам проводити заняття, або забезпечувати волонтерську групу витратними матеріалами, паливом для поїздок, можете поширювати інформацію про діяльність в соціальних мережах, зробити дизайн, відеоролик та інше.

Обов`язки Штурмана:

пам`ятати, що кожна поїздка повинна приносити користь дітям

тримати зв`язок з куратором волонтерської групи

◦ бути зареєстрованим на сайті detdom.info

◦ напередодні поїздки підготуватися до заняття

регулярно відвідувати обраний заклад та проводити заняття

Команда detdom.info підготувала для Штурмана:

команду однодумців та майданчик для спілкування

◦ постійне опановування нових знань

◦ навчання, проходження тренінгу

готові кейси (методики)

Якщо ви, дійсно бажаєте бути корисними, допомагати дітям-сиротам по-справжньому, тоді чекаємо саме на Вас в нашій команді. Нас для такої спланованої та результативної роботи надихають слова відомого громадського діяча, випускника радянського дитячого будинку Олександра Гезалова:

«Розумна допомога дитбудинку дозволить вдячному випускнику через деякий час зателефонувати і сказати, вже можливо немолодому добровольцю: «Спасибі за вкладення років і добрих справ, зустрічаємося в кафе, я плачу!»»

 

Координатор проекту «Волонтерський рух» Альона Шередеко (050) 416-06-13


Поділитися з друзями: