Проект - Соціальний Центр “Наш дім” для випускників інтернатних закладів

26/02/18

Найбільш гостро негативний вплив інтернатного закладу на виховання дитини відчувається під час спілкування з випускниками.
Випускники інтернату – особливо вразлива категорія дітей. За дослідженнями 40% випускників інтернатних закладів в перші роки потрапляють у в'язницю, ще 40% стають безхатченками, 10% закінчують життя самогубством. Решта 10% - «умовно успішні», тобто ті, хто не завдає особливого клопоту державі. По-справжньому успішні – частка відсотку.

Соціальний центр «Наш дім» створюється для випускників інтернатних закладів, які опинилися в складних життєвих обставинах.
Мета: соціалізація та підготовка до самостійного життя.
Основним результатом діяльності Центру буде успішна інтеграція особи у суспільство після виходу з Центру, спроможність самостійно забезпечувати себе, бажання та здатність взяти відповідальність за власне життя.

Надання послуг в Центрі передбачає:
- комплексну оцінку потреб мешканця, його сімейної ситуації, яка завершується складанням та реалізацією індивідуального плану;
- допомогу в соціальній і психологічній адаптації до самостійного життя, поновлення та/або навчання трудовим і соціальним навичкам, розвиток почуття відповідальності за власне життя, надання юридичної підтримки, медичної допомоги;
- допомогу в навчанні або працевлаштуванні;
- підготовку до переміщення / виходу із Центру.

Центр розглядається як тимчасове житло для випускників і надає догляд та підтримку до моменту вирішення складної життєвої ситуації, але не менше 1 року.
При Центрі планується створення фермерського господарства: птахівництво, вирощування овочів, фруктів. Така діяльність дасть можливість мешканцям набути необхідних життєвих, трудових вмінь та навичок; частково забезпечувати себе продуктами; в подальшому налагодити реалізацію продукції, і таким чином мати додатковий дохід.

На даний час для Центру орендується маленька хата в с. Плахтянка (Макарівський р-н), в якому проживає Влад К. (20 р.), соціальна сирота з непростою долею. Також, є ще троє випускників інтернатних закладів, які очікують поселення в Центр і потребують комплексної допомоги. Але, на жаль, ми не можемо їх прийняти через відсутність відповідного будинку для фунціонування Центру.

! Наразі є гарний варіант будинку для Центру, який продається в с. Плахтянка

Будинок - 60 м², 3 кімнати, веранда, коридор, комора. У дворі літня кухня з верандою, господарські будівлі, колодязь. Великий двір, сад, город, 29 соток.

Вартість 15 000 $ = 405 000 грн. ЗАКРИТО!

Починаємо збір коштів на придбання цього будинку для функціонування Соціального центру «Наш дім»!
Будь-яка сума важлива для даного соціального проекту!

Реквізити для перерахування коштів:

1.  Р/р 26009000026510 у філії АТ «Укрексімбанк» у м. Києві, МФО 322313, ЄДРПОУ 40808785

2. Картковий рахунок Приватбанку 5168 7427 2253 1138 на ім`я волонтера Шило Олега Михайловича
Просимо звернути увагу, що даний картковий рахунок призначено для збору коштів на допомогу родинам, які опинились в складних життєвих умовах. Якщо Ви бажаєте, щоб кошти були використані для проекту - Соціальний центр "Наш дім", залишайте, будь ласка, повідомлення в коментарях: "Наш дім". В іншому випадку detdom.info залишає за собою право використовувати кошти для  будь-якої родини, відповідно до терміновості їхніх потреб.

Звіт надходжень можна подивитися ]]>ось тут>>]]>

Контактна особа:  координатор проекту "Підтримай випускника інтернату" Алла Кузьміна +38 (050) 440-43-60
Центру "Наш дім" духовну підтримку надає православна громада Храму Святого Архистратига Божого Михаїла (с. Плахтянка) на чолі з настоятелем О. Іоанном. 

Фото будинку (прибудинкової території), який плануємо придбати



Поділитися з друзями:

Зображення користувача Алла Кузьміна.
Не в мережі
Волонтер
З detdom.info:
15 років 3 місяців 24 дні
Проект - Соціальний Центр “Наш дім” для випускників інтернатних закладів

Місце знаходження Центру – с. Плахтянка, Макарівський р-н, Київська обл. У Плахтянці діють: промислове підприємство ПрАТ «Плахтянський дослідний завод» (виробляє ветеринарні препарати, засоби захисту рослин, комбікорми), Плахтянське лісництво ДП «Київське лісове господарство», приватна пилорама, фермерське господарство, пекарня. Працює медамбулаторія, сільський клуб, бібліотека, відділення зв'язку, філія ощадного банку, 4 приватні магазини, школа, дитячий садочок. с. Плахтянка – смт. Макарів (10 км). Макарівський медичний коледж с. Плахтянка – с. Немішаєве (22 км). Немішаєвський агротехнічний коледж с. Плахтянка – смт. Бородянка (23 км). Бородянський професійний аграрний ліцей, ПТУ № 26 с. Плахтянка – м. Київ (56 км)

Зображення користувача Kolokoltseva.
Не в мережі
Волонтер
Головний координатор проекту
З detdom.info:
16 років 5 місяців 16 днів
Проект - Соціальний Центр “Наш дім” для випускників інтернатних закладів

Дякуємо італійцю Анжело Розаріо за передані 300 євро на витрати по функціонуванню Центру!

__________________

Разом змінимо світ на краще!