Соціально активні діти - майбутнє нашої країни!

13/01/17

Організація учнівського самоврядування «Гарт» Харківської гімназії №6 «Маріїнська гімназія» представляє благодійний проект «Діти — дітям»

Як часто ми, учні навчальних закладів, замислюємося над освітою? Думаю нечасто, адже зараз всі стали приймати її за щось таке, що не зміниться, що в нас є само собою. Ми ходимо до школи, гімназії, ліцею, відвідуємо гуртки, секції, можемо вивчати будь-які мови. Наші батьки переймаються цим і тому, нам, підліткам, не потрібно. А що ж робити тим, про кого доля подбала менше? Діти із сиротинців, дитячих будинків та реабілітаційних  центрів такі ж розумні і прагнуть навчатися! Чи то їх провина, що вони не мають усіх тих можливостей, які для нас нічого не варті і якими ми користуємося не замислюючись!?! На думку учнів нашої гімназії, між «ними» і «нами» не має стояти та соціальна стіна, яка є зараз. Ми разом маємо її знести!

Дуже давно у мене з’явилась ідея…. Я хотіла займатися благодійністю, знала, що я не одна в своєму бажанні.  Але перед нами, однодумцями, стояла величезна проблема: як заохотити інших приєднатися до нас, адже тяга до допомоги іншим має йти від серця. Тоді я збагнула, що рішення вже багато років знаходиться перед нами: треба лише спіймати його. Всім відомо, що розповідаючи що-небудь, ми й самі отримуємо неабиякий досвід — це  і є сенсом цього проекту. Учні навчальних закладів. Звичайно ж за бажанням, будуть відвідувати реабілітаційні центри, сиротинці та дитячі будинки з невеликими уроками, що проходитимуть у формі інтерактивної гри. Під час цих занять учні матимуть змогу спілкуватися з дітьми, знаходити нових друзів та навчати їх новому.

Цей проект з’явився у моїх думках у 2016, році англійської мови. Всі ми розуміємо, що знання іноземних мов відкривають нові двері у майбутнє і допомагають у житті!

Та основним і найголовнішим аспектом є усе ж результат для дітей із сиротинців, дитячих будинків та реабілітаційних центрів. За нашим задумом кожний так названий «урок» , буде мати відповідну тематику. Наприклад, «Ми ходили в магазин», «Подорожуємо світом», «Відвідуємо лікарню і аптеку», «Найпопулярніші ігри англомовних країн», «Етикет Англії», «Hollywood» тощо.  В наших планах згодом проводити і практичні заняття  для ще кращого засвоєння теми.

Наостанок хочеться сказати про найперше заняття, яке стане своєрідною презентацією нашого курсу. Учні Маріїнської гімназії задля встановлення контакту підготували невеличке інтерактивне свято, в програму якого входять  вистава «Попелюшка по-гімназійськи», цікава казка про українця, який відвідував Англію, не знаючи мови, а також декілька ігор «Давайте знайомитись».

Нумо співпрацювати і робити дитячий світ кращим!

Якщо маєте бажання впровадити проект в будь якому інтернатному закладі Харківщини звертайтеся до автору Кочолодзян Марії, учениці 10-Б класу, президенту організації "Гарт" 

(097) 975-4713


Поділитися з друзями: