Терміново потрібна допомога переселенцям із особливими потребами!

23/10/14

Вимушені переселенці з особливими потребами з Донбасу, яких розмістили в санаторіях під Одесою, потребують термінової допомоги!!!

У санаторій "Сперанца" у 80 км від Одеси на зиму заселили людей з особливими потребами та їхні родини із зони бойових дій – Макіївки, Красного Луча, Горлівки, Луганська.

Серед даних переселенців  є 120  хворих з епілепсією,  травмами мозку,  інсультами, 90 дітей з ДЦП – потребують особливої медичної допомоги.  Найближча лікарня знаходиться за 21 кілометр  у місті Білгороді-Дністровському.

Усього під Одесою перебувають приблизно 800 переселенців, що розташовані у трьох санаторіях «Сперанца», «Сэнэтатя», «Плай», з них велика кількість дітей різного віку!

репортаж: ]]>http://www.hromadske.tv/society/osoblivi-pereselentsi/]]>

Після виходу репотажу почали процес встановлення опалення у санаторіях, але ситуація продовжує бути критичною!

Також проблема з ліками, щодо інвалідів та важкохворих людей, дітей!!!

Дуже потрібні:  кошти, теплі речі, взуття, ковдри, памперси, засоби особистої гігієни, чай, кава, цукор та ін.

Вражає відповідь чиновників : "Фінансування переселенців не передбачено чинним законодавством.." То ж все тримається тільки на волонтерах!!! Люди, що там перебувають повністю лишилися відчуття дому та безпеки, залишили все, що було у них, але від нас залежить не покинути їх, а підтримати, адже ми всі єдині, адже це могло статися з кожним і повірте навіть одна гривня, так це саме той випадок, коли, навіть, одна гривня може врятувати життя!!!

Звичайно в нас у кожного своє життя, та вистачає своїх особистих справ у цей нелегкий для держави час, та все одно допомогаючи іншим ми допомогаємо і собі! Все повертається до нас добром! 

Люди, що там перебувають дуже відкриті, дуже щирі, вони як можуть тягнуть своїх рідних інвалідів, влаштовуються на роботи, навіть влаштовують разом із дітьми акції «Заробити аби не просити» вони малюють картини, роблять хенд мейди та намагаються продавати через інтернет-аукціони, а гроші ідуть на закупку ліків, адже це найгостре питання!

Подивитись та придбати дитячі роботи  марафона "Рятуємо Разом" можна тут: ]]>https://www.facebook.com/detskijmarafon?fref=ts]]>

Будь-яка допомога буде доречною!

Контактні особи: 

Юлия Данильченко  +38 (050) 760-33-23 - координатор серед переселенців, разом з батьком-інвалідом знаходиться у сан-рії "Сперанца"  


Допомогти просто!
Допомогти може кожен із нас!
 Посмішка

Обговорення теми на форумі ось тут >>


Поділитися з друзями:

Зображення користувача DetDom.Info.
Не в мережі
Модератор
З detdom.info:
13 років 3 місяців 24 дні
Терміново потрібна допомога переселенцям із особливими потребами!

Друзі, прохання про допомогу є актуальним!

До санаторіїв під Одесою привозять все більше і більше переселенців.

Потреби залишились такими ж: кошти, теплі речі, взуття, ковдри, памперси, засоби особистої гігієни, чай, кава, цукор та ін.

Також дуже потрібна підтримка медикаментами: http://www.detdom.info/news/pereselencyam-iz-donbasu-potribni-medikamenti

Щиро дякуємо всім небайдужим людям за допомогу! Посмішка