Весна прийшла, красу принесла

09/03/17

В березневий день, що на початку весни, вдень, коли прокидаються сили природи, до школярів Коростишівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат Житомирської області завітала акція «Веселий гребінець», в рамках благодійної програми «Зробимо життя дітей кращим» Благодійного фонду «Об’єднання світових культур», спільно із викладачами та студентами Київської академії перукарського мистецтва та волонтерами із detdom.info.

У школі відчутно було прихід весни. Там стіни заяскравіли учнівськими роботами. Юні умільці створювали справжнє свято краси - щедрої дитячої фантазії. У роботи свої вкладали все прагнення тепла, сонечка і квітів.

Про приїзд гостей діти були проінформовані директором школи-інтернату Віталієм Івановичем Макарчуком.

Коли наша машина заїхала у двір то нас відразу обступили школярі та викладачі школи. Приймали дуже гостинно. Віталій Іванович запропонував прогулятися територією, трохи відпочити із дороги, а старшокласники вже пригощали нас смачною кавою та запитували коли розпочне свою роботу «Веселий гребінець».

Учні хочуть виділитися, не бути «як всі», акція «Веселий гребінець» програми «Зробимо життя дітей кращим» БФ «Об’єднання світових культур» допомогла їм віднайти свою чарівність, індивідуальний образ, адже на вулиці весна, і всі бажають бути красивими. У нас ще, ніхто так серйозно не ставився до своєї зовнішності, як хлопчики та дівчатка із Коростишівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат. Вони ще тільки починають опановувати ази краси і моди, але вже хочуть подобатися оточуючим, особливо одноліткам. Для підлітка дуже важлива громадська думка про його зовнішність. 

«Стилісти-перукарі Київської академії перукарського мистецтва постійно наголошували своїм клієнтам, що важливіше не конкретна довжина або колір волосся, а індивідуальний образ, створений у відповідності з темпом життя і зовнішністю. У цьому сезоні перукарі радили для підлітків утриматися від занадто дорослих форм, не в тренді рівні контури і штучний об’єм волосся. Як і завжди дуже привабливо будуть виглядати довгі густі волосся, краще якщо вони трохи в’ються, створюючи романтичний образ. Зверніть увагу на модні в цьому сезоні прямі чубчики і філірувані кінці», - розповідає викладач Дарина Павлова.

Юні поварята в червоних фартушках, радісно забігали до нас у міні-салон краси та запитували чи скоро ми завершимо роботу, щоб завітати до них на обід. Котрий вони приготували під керівництвом волонтера із detdom.info Євгенія Климчука.

«Перші уроки кулінарії дитина отримує в сім'ї, спостерігаючи, як мама чи бабуся варять суп, смажать картоплю, печуть млинці або пиріжки, а до свята – і чудовий домашній торт. І кожна дівчинка хоче навчитися так само, як дорослі, готувати смачно і швидко. Та й багато хлопчиків теж придивляються до того, як готується їх улюблений бутерброд або піца. Завдання волонтерів допомогти кожному, хто мріє про кар'єру шеф-кухаря або просто хоче навчитися готувати прості домашні страви для своїх рідних і друзів. На справжній кухні, ми приготували для наших гостей плов, млинці та думаю здивували своїми знаннями і вміннями», - жартуючи розповідає Євген Климчук.

«Акція «Веселий гребінець» програми «Зробимо життя дітей кращим» БФ «Об’єднання світових культур» має ще важливу профорієнтаційну місію для старшокласників. Має на меті залучити школярів до своєчасного кар'єрного планування, сприяти розширенню їх уявлень про себе та про світ професій, надати інструменти для успішного планування кар'єри. Із директором школи ми намітили певні плани співпраці на майбутнє», - ділиться планами куратор акції Людмила Лисенко.

«Я, мрію бути перукарем. Таке коротке слово, а скільки бажання дарувати людям красу. Сідаєш в крісло, зручно вмощуєшся перед дзеркалом, заплющуєш очі і поринаєш у світ фантазій… Ти немов зачарований. Розплющуєш очі – і не впізнаєш себе! Чудова зачіска, усмішка на вустах, здивований погляд. І світ такий прекрасний… мрію дарувати красу людям, дарувати душевний спокій», - ділиться вихованець школи Сашко.

Ми завжди з задоволенням розглядаємо образи знаменитостей з червоних доріжок. Сьогодні пропонуємо вам переглянути знаменитостей із Коростишівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат над якими працювали від 10.00 ранку до 20.00 вечора стилісти-перукарі із найкращої Київської академії перукарського мистецтва. Фотозвіт >>


Поділитися з друзями: