Альфа-банк: З кожною поїздкою діти роблять нас добрішими

14/11/14

Волонтери з Опер Центру відвідали Комарівську школу-інтернат в рамках проекту «Корпоративне волонтерство». Це не була перша зустріч. Вони їхали в гості до друзів, де їх радо зустрічали і чекали 

Це вже не перша поїздка до Комарівки. Ще минулого року Опер Центр Альфа-Банку взяв опіку над цим закладом. З того часу волонтери періодично навідуються до дітей та надають допомогу самому закладу. Цього разу поїхали на зустріч з вихованцями інтернату 30 чоловік. 


Всі, хто не зміг поїхати, але бажали долучитися до допомоги, передавали теплі речі, іграшки, канцелярію та інше. А завдяки зібраній грошовій допомозі, волонтери змогли закупити речі, яких не вистачає нині в школі-інтернаті. Це зокрема засоби особистої гігієни і натільна білизна. І звичайно ж всім діткам привезли солодощі. 

Та найцікавішим було те, що разом з дітками волонтери провели кілька майстер-класів, на яких вони мали змогу поспілкуватися та й зробити своїми руками різноманітні вироби. 

Наймолодші робили квіти, де бутоном була смачна цукерка, а пелюстки робили з кольорового паперу. На іншому майстер-класі хлопці й дівчата мали змогу своїми руками зробити собі браслети. Третя група дітей зібралася, щоб побачити як виготовляти своїми руками смачні шоколадні цукерки. 

Наприкінці зустрічі волонтери разом з дітками мали змогу потанцювати на майстер-класі, який проводив професійний хореограф.
 
Приємно відзначити, що в цю поїздку волонтери також взяли з собою дітей та молодших братів.  І якщо спочатку були побоювання як діти знайдуть спільну мову, але вони розвіялися одразу як приїхали. Спілкування між ними налагодилось подекуди набагато активніше і цікавіше, ніж у дорослих волонтерів. 


Юлія Григоряк, старший спеціаліст Відділу андерайтингу кредитів, каже, що в інтернаті всіх волонтерів зустріли маленькі діти з великим серцем. В них не таке дитинство яке було у більшості однолітків. Їм не вистачає батьківської турботи і змоги відчути себе маленькими і беззахисними. Хоч вони і діти, та мають дуже дорослі очі. Кожен волонтер у цій поїздці по своєму постарався допомогти відчути їм себе ДИТИНОЮ, якою опікуються дорослі. 

Вперше Юлія відвідала цю школу-інтернат ще рік тому. І тоді навіть не уявляла як може допомогти вихованцям, але всі подальші візити змогли знайти відповідь на це питання: « Побувавши там, я зрозуміла, що допомогти цим діткам дуже легко. Адже кожній дитині хочеться знати, що вонакомусь потрібна. З кожним нашим візитом хлопці стають все більш відкритими і товариськими, бачать в тобіне лише гостя, а й друга. Безумовно , всім дітям хочеться подарунків, але крім іграшок тасолодощів їм необхідна увага. Їм потрібно, щоб хтось їх похвалив, щоб неодмінно відповів на всі питання та оцінив якесь нове вміння або досягнення (нехай навіть маленьке). Вони потребують, щоб з ними пораділи їхнім маленьким перемогам. 











Всі вони різні і кожен зі своїм характером , але серед звичайних дітей з благополучних сімей наврядчи зустрінеш дитину, яка, побачивши тебе вперше в житті, стане брати тебе за руку і обіймати. Щоб подарувати хоч трохи тепла дітям, ми постаралися приділити їм достатньо уваги інавчити чомусь новому. Але й вони вчать нас радіти тим речам, які ми звикли сприймати якданість. Вчать цінувати доброту та щиро радіти життю. Саме так, адже не дивлячись на те,що їм не вистачає багато чого, але вони радіють і тому, що у них є ». 

Марина Коптіль, старший експерт Відділу обслуговування банківських продуктів також поділилася своїми враженнями: «Радує те тепло і посмішки, якими діти діляться дуже щедро з самого порогу. Діти з радістю йдуть на контакт та беруть участь у наших майстер-класах. 
Найбільше запам'ятався момент, коли до мене підбігла дівчинка, впізнавши ще здалеку, привіталася і почала розмову. Ми з нею багато говорили. Вона мене розпитувала про те, що її цікавить, я їй підказувала  і давала поради. 

І кожна дитина, спілкуючись з нашими волонтерами розповідала про те, як вони провели канікули, як їздили в Чернігів, як ставляться до подій в країні, як роблять уроки і якими хобі захоплюються. Ділилася своїми захопленнями, обговорювали святкування новорічних свят. Говорили про все. Як справжні друзі.  

Думаю, що такі поїздки звісно корисні дітям - це можливість активно провести вихідний, навчитися новому в майстер-класах, побачити вже знайомі обличчя та поділитися деякими секретами:) Але ще більше це важливо для самих волонтерів, оскільки часто ми закриваємо очі на існування таких установ, як інтернат. Можливо, боїмося, або думаємо, що не готові. Але це можливість побачити, що це такі ж діти, як усі.  І вони стали для нас друзями. Сподіваюся, що й вони нас бачать так само. Тому тепер вже чекаємо наступної поїздки».
 

З кожною поїздкою волонтери Альфа-Банку роблять дітей сильнішими, а вони їх добрішими. І це дуже щедрий подарунок. Тож всі учасники поїздки закликають дарувати тепло тим, хто так цього потребує. Адже це вміння вже є великим скарбом. 


Статтю підготував Сергій Семененко


Поділитися з друзями:

Зображення користувача Vampire.
Не в мережі
Модератор
Волонтер
З detdom.info:
14 років 3 місяців 11 днів
Альфа-банк: З кожною поїздкою діти роблять нас добрішими

Фото не грузятся

__________________

Максим, Киев, 0672206968 ]]>http://picasaweb.google.com/vampire.mr]]>