Здійсни “маленьку” мрію сиріт з інвалідністю - допоможи створити “Оселю Віри, Надії та Любові”

06/09/17

Підтримане проживання – це передовий світовий досвід влаштування людей з інвалідністю у невеликі будинки  (спільноти, центри тощо). На відміну від інтернатів у спільноті проживатимуть від 4-х до 8-ми осіб. Мешканці спільноти матимуть змогу зростати особистісно, органузовувати свій побут та приймати інші рішення щодо влаштування свого життя. Вони будуть максимально наближені до громади та зможуть брати участі у житті громади. Мешканці будинку підтриманого проживання зможуть отримати освіту по індивідуальній програмі, а також працювати як всередині спільноти, так і поза її межами, самостійно заробляючи кошти.

Перший великий крок для створення спільноти підтриманого проживання зроблено - придбано будинок, який знаходиться у містечку Обертин Тлумацького р-ну Івано-Франківської області. Площа основної частини будинку 72 метри квадратних (з них - 51 метр квадратний жилої площі. Частина побудови із цегли, частина з глини та дерева.

Для того, щоб  він став новим і головне справжнім домом для неповносправних сиріт потрібно зробити ще дуже багато. Насамперед, потрібна реконструкція будинку, як ззовні, так і всередині. Також потрібен ремонт і підлаштування хатинки для того, щоб його неповносправні мешканці могли вільно пересуватись по дому та по території і комфортно почували себе там. Будинок має прибудову, яка стане однією з кімнат, літню кухню та інші будівлі, які теж будуть використані для потреб спільноти, зокрема під майстерню.

На це потрібно багато сил та коштів.

Саме тому БО "Українська благодійницька мережа" починаємо збір коштів для реконструкції, ремонту та облаштування будинку у містечку Обертин і облаштування його для людей з особливими потребами.

Сироти, які будуть там проживати, з нетерпінням чекають можливості переїхати з інтернату у свій власний дім. Адже це реальний шанс жити самостійним життям, мати свою власну кімнату та особисті речі і навіть брати участь у житті громади.

Як допомогти ]]>ТУТ.]]>


Поділитися з друзями: