Змінимо на краще життя дітей з інвалідністю!

11 серпня 2018 року волонтери із detdom.info та співробітники ]]>Благодійного фонду UWCF]]>, вперше провели фізкультурно-оздоровчі заняття для вихованок КУ «Пугачівський психоневрологічний інтернат» (Житомирська обл., Коростенський р-н, с. Березневе ).

Співробітники Фонду заздалегідь поцікавилися у медичних працівників Пугачівського психоневрологічного інтернату (Житомирської обл., Коростенського р-н, с. Березневе ) хто може із їхніх вихованців займатися спортом і не має протипоказань до фізичних навантажень. Далі обговорили на форумах із волонтерами detdom.info.

«Спочатку ідея таких занять викликала деякі побоювання у волонтерів, все-таки бокс досить жорсткий вид спорту. Але ми виключили поєдинки - і заняття з елементами боксу чудово служать цілям фізичного розвитку та соціалізації. Наша Тоня, котра взагалі не розмовляє, довго дивилася на заняття, а потім взяла за руку волонтера і показала, щоб її провели до групи де займаються дівчатка. У дитини було стільки радості, що вона поміряла рукавички і зробила кілька вправ. Заняття таким серйозним видом спорту, як бокс, допомагає дітям не тільки ставати фізично сильнішими, але і впевненішими в собі» - ділиться враженням Оксана Золотухіна куратор detdom.info.

Діти робили прості вправи - бігали, розминалися, знайомилися із рукавичками для боксу. Були такі котрі не слухалися зовсім на початку занять, у когось не виходило але видно було, що стараються.

Багато дівчаток заняття із боксу розцінювали як веселе проведення часу, але ми знаємо, що їх користь виходить далеко за рамки приємного дозвілля.

Сьогодні ми бачили захоплених дітей, які виявили великий інтерес до боксу. Для дітей це, безперечно, нове, яскрава подія. Боксом можуть займатися всі бажаючі, незалежно від віку і ступеня обмеження.

Дівчатка полюбили свого тренера, вона їх заохочує займатися боксом, допомагає порадами, ділиться досвідом і вони хочуть дуже боксувати. Сама найспортивніша вихованка Оля, на тренуванні кілька разів віджалася від підлоги – це вже добре, бо показала приклад для інших вихованок.

Відомо, що діти і дорослі з ментальними особливостями у розвитку можуть досягати значних результатів у спорті. Залучення їх в фізично активний спосіб життя сприяє їх соціалізації, допомагає розвитку дисципліни, навичок праці, спілкування, зміцнює здоров'я.

Змінимо на краще життя дітей з інвалідністю!