Про Бориславську школу-інтернат, Львівська область

Зображення користувача DetDom.Info.
Не в мережі
Модератор
Зареєстрований: 08/12/10
Про Бориславську школу-інтернат, Львівська область

КАРПАТСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР: Бориславська спецшкола-інтернат для дітей з наслідками поліомієлiту та паралічів

У Бориславській спецшколі-iнтернаті для дітей с ДЦП, постійно (з вересня по червень) живуть, навчаються та лікуються близько 103 дітей. Хвороби ускладнюють, але не віднімають у них можливість творити, реалізувати свої здібності, а зрештою і соціалізуватися.

Наша школа-интернат спеціалізується на реабілітації та частковій соціалізації дітей з наслідками поліомієліту й парезів, інтенсивній терапії, а також на адаптації, відновленні й розвиткові пізнавальних творчих навичок у дітей, сиріт з віддалених селищ та містечок п'яти областей Західної України.

Інакообдаровані діти - школярі з вродженими чи набутими вадами, яким Бог дав особливі таланти та вміння. Так, вони повністю або великою мірою залежні від ближнього. Деякі з них інертні, деякі гіперактивні. Їхня здатність долати душевну неврівноваженість чи приступи хвороби, психологічну та фармацевтичну залежність різного ступеню залежить од нашої допомоги. У сучасному світі таких людей переслідує соціальна незахищеність, відчудженість. А якщо взяти до уваги, що багато наших вихованців із проблемних родин, то саме завдяки невсипущій праці 56 педагогів та лікарів, вихователів та волонтерів учні навчаються вірити в Божу милість, у себе й в людей. Завдяки показникові медичної реабілітації після парезів 70% та рівневі соціалізації у дітей проростають зерна талантів у різних сферах (мистецтва, ремесла, фізіотерапія).

Ось де наша увага і тепло стає єдиним свідченням доброти й миру. (Творчі екескурсії з Літургіями у Львові, Стебнику, Києві були б неможливими без праці волонтерів Львівського, Київського православних братств та добровольців-парафіян з Дрогобича, Трускавця Стебницької парафії Почаївської Богородиці

Дитячі студії з шиття-бісером, малювання, столярування, співу, дитячого театру нині рятують творчий потенціал учнів, а процес фінансуваня таких програм лягає на плечі вихователів, педагогів, волонтерів. На жаль, у нас іще мало друзів серед університетів, санаторіїв, дитячих медіа-студій. Зате семінари-практикуми проходять щороку (див фото 2005 р. sem 05 prakT) завдяки допомозі "Спільна справа".

А те що таких шкіл дуже мало, то кожного з нас особливо це спонукає до активніших починань. Вже нині навчально-реабілітаційний процес школи потребує Вашої підтримки. Колектив педагогів та вихователів з волонтерами намагаються придбати:

    Найпростіші народні музичні інструменти (дзвоники, бубенці), підсилювач з колонками та комб з електрогітарою
    Костюми для дитячих спектаклів
    Квалiфіковані майстер-класи з веб-дизайну (досі збираємо кошти на комп-програми), в'язания, плетення соломкою, ліплення глиною, шиття на машинках, що мають особливий терапевтичний вплив
    Книжкові полички - 120 шт
    Набори інструментів - сапки, лопатки, грабельки, столярні набори
    Добрива та плодово-ягодна розсада для шкільних ділянок
    Сучасні засоби косметичної гігієни, креми, лікувальні ароматичні масла тощо
    Особливо потрібне паливо для щотижневих поїздок на лікувальні та освітні екскурсії

Щиро чекаємо на вас:

вул. В. Г. Короленка 6, г. Борислав, Львівська область, 82300

директор - Наталія Тіщенко, 8066-5013206, 8032248-52675, (-52535)

,

Група волонтерів "КОВЧЕГ": диякон Тарасій 098-4141609, mailto:dity1@ukr.net

Банківські реквізити для допомоги школі:

р/р: 35424002003476 МФО 825014

ГУДКУ у Львівській області

УДК в Бориславі 224017

[/]

[/]

[/]

[/]

[/]

[/]

[/]

[/]


Поділитися з друзями: