Профілактика раннього соціального сирітства у м. Херсон

26/06/12

Під час робочої поїздки Сергій Тігіпко ознайомився роботою Соціального центру матері та дитини у м. Херсон. Про це передає Перший Національний телеканал.

Головна функція закладу – забезпечити виконання жінками материнських обов’язків, які опинилися у складних життєвих обставинах. У центрі можуть тимчасово проживати вагітні жінки та жінки з дітьми до 3 років. На кожну жінку тут складають індивідуальний план роботи, в якому зазначаються конкретні заходи вирішення проблем і термін їх виконання. Лише у 2012 році більше 200 матерів отримали різноманітну соціальну та правову допомогу. Центр фінансується з міського бюджету.

Якщо ми не допоможемо матері, що потрапила у скрутні життєві обставини, не має роботи, батько не готовий до народження, то ці діти можуть просто не з'явитися чи дитина буде зростати сиротою. І у такому випадку важливо, щоб молода жінка не відчувала себе покинутою та непотрібною, - зазначив Сергій Тігіпко.

Херсонський Центр матері і дитини є першим створеним в Україні таким закладом, на його базі відпрацьована модель профілактики раннього соціального сирітства та створення і функціонування таких закладів в інших областях. Центр було створено ПБО "Надія і житло для дітей" в рамках проекту з попередження відмов від немовлят.

Віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики зазначив, що усі види соціальної підтримки дітей і сімей з дітьми держава розцінює як інвестиції в основний капітал – в людський капітал. Більша допомога – більш здоровими будуть діти, більш конкурентоспроможною буде Україна.

Сергій Тігіпко також нагадав про плановане запровадження інституту соціальних дільничних. Їхнім завданням мають бути на початку всі проблеми захисту прав дітей, а поступово додадуться ще й інші функції.

Sirotstvy.net, джерело інформації ]]>http://1tv.com.ua]]>


Поділитися з друзями: