Тримаємо ніс за вітром

09/09/20

Деінституалізація (реформа інтернатів) не дивлячись на перепони все ж таки крокує нашою державою. Кількість дітей в інтернатах, та кількість самих інтернатів поступово знижується. Схоже, пандемія Сovid-19 цьому сприяє. Так, під час карантину 42 000 дітей було повернуто додому з інтернатів. Вважаємо, що частина з цих дітей можуть жити вдома з батьками. Але, для цього потрібно розвивати освіту, соціальні та інші послуги за місцем проживання сім'ї.

І тут, в пригоді стане волонтерська допомога!

Ми збираємо нову волонтерську групу для реалізації пілотного проєкту в с. Руда, що на Київщині. Саме в цьому селі проживає 6 родин діти, яких перебували в Великополовецькому інтернаті. Реалізація проєкту передбачає: проведення освітніх заходів в сільській місцевості щонайменше один-два рази на місяць (вихідний день). План занять розробляється, виходячи з потреб дітей. Основні акценти – репетиторство зі шкільних предметів, заняття з фінансової та комп'ютерної грамотності, майстер-класи з розвитку соціальних, комунікативних навичок та творчих здібностей.

Як Ви можете взяти участь:

- допомогти фінансово (реквізити для перерахування коштів: UA 16 322313 0000026005000037398 у філії АТ "Укрексімбанк" у м. Києві ЄДРПОУ 40808785 ГО "Команда детдом.інфо" Призначення платежу "Благодійна пожертва. Волонтер в село".

- вступити в команду волонтерів (заповнити анкету волонтера тут>>)

- допомогти транспортом, витратними матеріалами

- запропонувати майстер-клас/тренінг/програму навчання

Якщо у Вас є питання стосовно допомоги, телефонуйте координатору:

Альона (050) 416-06-13


Поділитися з друзями: