В гості до дельфінів

16/06/14

Відомо, що дельфіни одні з найрозумніших тварин а спілкування з цими дивними створіннями доставляє не тільки насолоду, а й приносить користь для здоров'я. Емоції, які відчуває людина від спостереження за дельфінами, лікують душевні рани й нормалізують психічний стан.


 Вихованці Пугачівського дитячого будинку-інтернату, який є домівкою для 85 дівчаток з важкими формами психічних захворювань відвідали Київський дельфінарій «Немо». Організацією поїздки займалися волонтери www.detdom.info та ]]>Міжнародний благодійний фонд Преподобного Сергія Радонежського]]>
Зібралися та дісталися як-то кажуть вчасно. Київ наших гостей зустрів ясною сонячною погодою. Побачивши синю вивіску «Дельфінарій» на великій будівлі якась наївна радість як метелик металася в серці. Дівчатка забувши про дорожню втому бажали швидше побачити дельфінів та їх виставу. Кажуть, що відвідування Дельфінарію для дітей - це незабутнє враження на все життя відверто признаємося для дорослих також...
Керівництво Дельфінарію люб'язно надало нам місця на благодійній основі. За це їм величезне спасибі, взагалі в цей день нам дуже щастило, але все по порядку…
Ніхто з нас не очікував, що зустріч наших принцес з морськими тваринами подарує такий потужний заряд позитивної енергії. На розігріві у дельфінів були чарівні й цікаві морські котики. Вони показали свої неординарні здібності в різних діях - спорті, музиці і навіть танцях. Їх виступ не залишив нікого байдужими. Але коли підійшов час виступити дельфінам, ми були м'яко кажучи приголомшені побаченим. Сказати, що вони пірнали, не сказати нічого. Вони вилітали з басейну на висоту близько 4-5 метрів, пірнали синхронно парами, грали з м'ячами, з обручами, возили на собі тренерів, підкидали їх з басейну на висоту близько 2-3 метрів, танцювали парами, крутилися, які протягом усієї вистави дарували глядачам чудовий настрій та масу позитивних емоцій… Ці морські тварини володіють таким позитивом, який здатний передаватися на відстань. І ми в цьому переконалися. Майстерність і талант дельфінів, морських котиків зачарували наших дітей. Голоси і природна грація при стрибках з води цих сіреньких блискучих торпед принесли Нам незабутню насолоду. Передати словами емоції дітей просто не можливо. Думаємо, таку поїздку вони запам'ятають надовго. Оченята дітей горіли, посмішка і захват не сходили з облич. Вальс у виконанні пари дельфінів викликав ще більший захват не тільки у дітей, а й дорослих.
Принцеси єдині в одному - поїздка їм дуже сподобалися і вони явно були б не проти повторити такі захоплюючі виїзди.
Президент МБФ Преподобного Сергія Радонежського Сергій Саранов завжди говорить, що Пугачівські дівчатка не повинні бути обділені в порівнянні із іншими дітлахами. Тому він намагається підносити принцесам різні сюрпризи.
«У кожній людині - сонце. Тільки дайте йому світити», - говорив Сократ. Сонце в людині - це здатність реалізовувати мрії в життя дітей яких коло спілкування - в силу стану здоров'я - обмежений стінами інтернату, отож можна уявити яке сонце живе і сяє в душі та серці волонтерів www.detdom.info та співробітників МБФ Преподобного Сергія Радонежського.
Дівчатка йшли з дельфінарію відпочивши та щасливі на прогулянку в Голосіївський парк імені Максима Рильського. В цьому чарівному парку спілкування проходило особливо піднесено на дитячому майданчику та із Хеппі Міл® від McDonald'sа із цукерками та морозивом. На закінчення відпочивши та набравшись сил відвідали містечко атракціонів у парку, співробітники якого подарували безкоштовні квитки.
Так вийшло, що ми сиділи з медичною сестрою інтернату. Вона кілька разів сказала «Дякую ВАМ величезне, ви не уявляєте, яка це радість для наших дітей! Подивіться як радіють діти - стрибали, плескали, танцювали коли грала музика у парку. Ви зазирніть їм у очі…»
Посадили в автобус, передали для кожного вихователя маленький подарок та для принцес великі подарунки, щоб було чим займатися у поїздці.
Вони дружно всі разом прокричали як уміли нам «ДЯ-КУ-ЄМО!».
Автобус рушив, ми дружно помахали їм услід... сльози самі полилися…

Джерело: ]]>http://radonezhskiy.org.ua]]> 


Поділитися з друзями: