Волонтер

Свято-Миколаївська лихоманка

Уже зовсім скоро вулиці великих міст перетворяться - з'являться ілюмінація, яскраві вітрини з подарунками... Свята, на які так чекає малеча - День Святого Миколая, Новий Рік, Різдво!


Але не до всіх дітей прийде Святий Миколай чи Дід Мороз ... І не тому що вони були неслухняними, просто їх батькам все одно - чи буде свято і, відповідно, подарунки у їхніх дітей ... Мова йде про вихованців дитячих будинків та інтернатів. Звичайно, у деяких дітей, дійсно, немає батьків, але більшість - це соціальні сироти.

Що ж роблять у цей час свідомі громадяни? Правильно, намагаються допомогти знедоленим сиротам! Як зазвичай це відбувається? У соцмережах пишемо - їдемо в дитбудинок! Збираються речі, іграшки, купуються мандарини та солодкі подарунки.

 Чи багато хто з благодійників замислюється про результати таких поїздок? Як мінімум - це скривджені вихователі, які бачать таку несправедливість (адже у них самих-то копійчані зарплати і теж діти, які не побачать таких подарунків) і діатез у вихованців інтернатів (це тільки у малечі можна забрати солодощі і видавати за розкладом, школярі їх вже не віддадуть - ось і об'їдаються, коли хочуть). Максимум - наростаюче бажання у цих дітей брати все більше; впевненість, що всі їм  винні (а як же інакше - адже всі роки такого виховання діти елементарно звикають - їх годують, одягають, добрі дорослі регулярно привозять подарунки і нічого не вимагають!).

 Не подумайте, що дітям не потрібні речі та подарунки! Звичайно, потрібні, і ремонт потрібен, і мобільні телефони і ще багато чого іншого! Адже держава не особливо переймається з цього приводу (кому цікаво - можете знайти норми на дитину в рік - одяг, постільна білизна та інше). Але як же не схожа така благодійність на виховання, за яке ратують дорослі щодо своїх дітей!

 Я пропоную всього лише замислитися і допомагати з розумом!

 Адже можна везти не все підряд і у величезній кількості, а те, що потрібно саме в кожному конкретному закладі. І тут дуже показовою є ініціатива волонтерів, які беруть шефство над інтернатом чи дитячим будинком. Вони стають друзями дітям, знають про всі їхні проблеми та потреби. Дуже здорово приєднуватися до таких поїздок тим, хто робить це вперше! Можна надати свій автомобіль для поїздки, купити подарунки для іменинників, позайматися з дітьми - пограти в шашки/шахи/футбол, провести конкурси або заняття з іноземної мови, майстер-клас - способів допомогти дуже багато!

 Наш театр  ]]>«Місто сонця»]]> ось уже п'ять років показує спектаклі в лікарнях, соціальних центрах, інтернатах та дитбудинках по всій Україні. Спочатку було дуже складно пояснити дітям, що подарунок, який ми привезли - це спектакль, а не солодощі чи іграшки ... Важко не маючи ні фінансування, ні приміщення для репетицій робити повноцінні вистави з красивими декораціями і костюмами; нелегко знаходити транспорт для поїздок, навіть вільний  час відшукати непросто!

 Але ми впоралися і тепер закликаємо всіх охочих приєднуватися до нашої діяльності! Кожен може стати актором - в нашому театрі тільки один професіонал у галузі культури - це художній керівник і режисер Наталія Грабовська, всі інші - люди різних професій і віку, яким небайдужа доля дітей!

Оксана Пурик, театр  ]]>«Місто сонця»]]>


Не в мережі
Волонтер
З detdom.info:
12 років 4 місяців 15 днів
Свято-Миколаївська лихоманка

Полезная статья, спасибо!