Альфа-банк: Магія добра

25/05/15

Одразу, як тільки автобус під'їхав до школи-інтернату, пусте до цього подвір'я наповнилося дітворою, яка з нетерпінням чекала гостей. До мене підбігла дівчина і запитала: «А Іра приїхала?». А вже через мить з автобусу вийшла та сама Іра і взялася роздавати гостинці. 

Відвідуючи цю школу-інтернат вже багато разів, волонтери подружилися з дітьми і, звісно, ті щоразу з величезною радістю чекають їх у гості. 

Ця поїздка із самого початку була оповита особливою атмосферою. Організатори підготували для дітей «магічні сюрпризи», а діти у відповідь посміхалися та обіймали, щиро дарували волонтерам часточки себе. І, думаю, зрозуміло, чия магія була сильнішою! 
На найменших чекало шоу мильних бульбашок, де вони спільно з майстрами могли створити купу тендітних шедеврів. Із захопленням за цим шоу спостерігали не тільки діти, а й їх вихователі. 
Неньютонівська рідина, фараонова змія, чудеса гравітації – все це та багато іншого могли побачити і спробувати діти старшого віку. Все, що спочатку здавалося чимось неймовірним, пояснювалося звичайними законами фізики та хімії. Цілком можливо, що після цієї зустрічі почалося становлення майбутніх фізиків та хіміків! 
Ну, а наприкінці всі зібралися довкола багаття та спілкувалися, ласуючи маршмеллоу. Діти розповідали про себе, свої досягнення, розпитували волонтерів про їх життя. Вони прагнули уваги, спілкування, хотіли отримати пораду або й просто пограти в футбол чи покидати фрізбі. 
Оксана С.: «Поїздка до інтернату вразила щирістю дітей. Їх бажанням ділитися своїми думками, почуттями, емоціями. Моє занепокоєння щодо того, як зробити перший крок до дітей, котрі виховуються в школі-інтернаті, було марним. Діти дуже відкриті до спілкування. 
Молодші хочуть з нами гратися, старші – почути думку дорослих стосовно їх вибору на майбутнє. Однак усі діти мають одну спільну рису – вони з радістю дарують свої теплі обійми». 
Марина Я.«Після проведення різнопланових експериментів у очах дітей запалала така важлива іскра інтересу. Думаю, що надалі це може перерости в більш серйозне захоплення. Навіть для мене деякі трюки виявилися цікавими та пробудили бажання спробувати що-небудь "нахімічити"). 
Діти були задоволені, їх обличчя світились щирою радістю до тих пір, поки не настав час їхати. Сподіваюся, що й надалі будуть влаштовуватися такі ж теплі поїздки в Комарівську школу-інтернат». 
Ірина К.«Після кожної поїздки завжди відчуваю нові емоції. Я приїздила не один раз, тому приємно, коли діти впізнають тебе, чекають та вже більш відкриті в спілкуванні). На цей раз показували дітям веселі хімічні досліди. Всі були захоплені Неньютонівською рідиною: хотіли спробувати, помацати - як же все відбувається?! Хто не бачив, рекомендую зробити вдома, вдома с дітками – їм сподобається! Побільше б таких поїздок!»

Поділитися з друзями: