Допоможемо разом кризовій родині Чалих.

31/10/12

Основні новини на форумі: http://www.detdom.info/forum/voni-za-krok-do-dityachogo-budinku/semya-iz-chernigova-mama-synochek-i-lapochka-dochka

З родиною Чалих ми познайомились у 2010 році. Після дзвінка з проханням про допомогу, наш чернігівський волонтер зустрівся з сім’єю, щоб оцінити загальний стан. Чалі – це мама Клавдія, донька Іринка (10 років) та синок Максим (6 років).

Родина проживає у м.Чернігові на першому поверсі багатоповерхівки у одній з 4-х кімнат квартири площею 17,8кв.м. зі старими меблями. Крім них, в квартирі проживають ще рідний брат та сестри з родинами, тому для кожної сімї відводиться лише одна кімната.

Донедавна в родині гостро стояло питання спальних місць – дітям доводилось спати на старезних продавлених дивані та кроваті. Проте, минулого року дружня до Проекту Detdom.info меблева компанія «Ірель» передала дітям нове двоповерхове ліжко, а зусиллями небайдужих мешканців міста вдалось зібрати кошти та придбати зручні ортопедичні матраци.

Іринка та Максим хворобливі діти та мають велику кількість діагнозів. Особливо погано почувається Іринка – дівчинка майже щомісяця буває на стаціонарі у лікарні. Окрім нападів епілепсії, в неї проблеми з нирками, зором та головним мозком. Довгих три роки пройшло з моменту, щоб дитині надали інвалідність – це хоч якась допомога на придбанні ліків. У Максима ситуація краще, але теж не досить добра – в нього постійні болі у шлунку, порушення моторик. Заходячи до кімнати, важко не помітити полиці з ліками, а відкривши старенького холодильника – ліки займають усі бокові полиці.

Мати цієї маленької родини не має постійного заробітку. Діти часто хворіють, а в моменти погіршення здоров'я Іринки та частих нападів і, взагалі, – потрібно весь час бути поруч.

Наразі гостро стоять питання:

- обігрівач (дуже холодно в оселі в морози)

- холодильник (старий замалий та не досить охолоджує, а для медикаментів потрібна постійна низька температура)

- заміна вікон (теперішні вікна майже не тримають тепло та є декілька стекол побитих)

- розкладна парта (або письмовий стіл діти не мають місце, де робити домашні завдання)

- диван-малютка або крісло-кровать (у мами дуже старий диван котрий вже розвалюється на очах)

Тож така розповідь про життя однієї окремої родини. В них не все добре, але вони борються та сподіваються на краще. 

За всіма питанням звертайтесь до куратора:

Елена 095 191 13 45


Поділитися з друзями: