У Луганську відкрито перший дитячий будинок сімейного типу

26/09/08

15 медалей "За добре серце" вручили напередодні діти родини Скирдіних тим, хто допоміг їм відсвяткувати новосілля: в Кам'янобрідському районі Луганська відкрито перший в обласному центрі дитячий будинок сімейного типу. Це родинне вогнище об'єднало не лише 3 рідних дітей Валентини Михайлівни і Анатолія Олексійовича та 9 прийомних вихованців, а й політиків, бізнесменів, представників влади. Спільними зусиллями в будівництво й облаштування будинку вкладено понад 150 тисяч гривень. У двоповерховому будинку загальною площею понад 250 кв. м - шість житлових кімнат, сауна, басейн, а в підвальному приміщенні ще буде обладнано тренажерну залу. За словами багатодітної мами, сім'я Скирдіних понад 4 роки чекала цієї події.

 Перш ніж зважитися стати опікунами, сімейна пара пройшла складний шлях. Вікна їхнього колишнього будинку виходять на дитячий майданчик Луганського дитбудинку N1. Вони постійно бачили сиріт. Чуйні серця Скирдіних розчулились - й у родині з'явилася дівчинка Наталочка, чимось дуже схожа на прийомну матір. Проте сім'я відчувала, що зігріти любов'ю й турботою вони могли б ще не одну дитину. Й у березні 2006 року Скирдіни звернулися до районного центру соціальних служб із проханням взяти їх на облік як потенційних батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу. Однак, щоб взяти на себе відповідальність у вихованні дітей, одного бажання було замало. Батькам довелося пройти спеціальний курс навчання, з ними працювала "тренувальна комісія" у складі психологів та педагогів. Після закінчення курсу - здача іспиту на готовність стати багатодітною сім'єю. Скирдіни успішно пройшли випробування. Сьогодні в родині, де було 3 своїх дітей, виховується ще 9 прийомних. "І ми можемо прийняти ще одного", - говорить про майбутнє Валентина Скирдіна.

Для довідки. В Луганській області нараховується понад 5,5 тис. дітей-сиріт і позбавлених батьківської опіки. Лише в одному Кам'янобрідському районі Луганська - 2 дитячих будинки, в одному з яких чекають своїх прийомних батьків 50 дітей, а в іншому - 124. Загалом, в області є 8 дитбудинків сімейного типу й 68 прийомних родин.

Лісний Вадим

Джерело: ]]>http://photo.ukrinform.ua]]>


Поділитися з друзями: