UWCF передав оргтехніку Монтессорі центру

18/04/17

На початку квітня Благодійний фонд «Об’єднання світових культур» завітав до Пугачівського дитячого будинку-інтернату (для дівчат, хворих на олігофренію в стадії імбецильності, хворобу Дауна, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт), щоб передати до Монтессорі центру розвитку дитини оргтехніку, яка конче необхідна для його функціонування.

Монтессорі центр розвитку дитини – це центр, який працює за системою італійського педагога Марії Монтессорі. Основний принцип Монтессорі педагогіки – спонукати дитину до самовиховання, самонавчання, саморозвитку. Допомагати дитині розвивати логічне і творче мислення, увагу, дрібну моторику, уяву.

Робота монтессорі-вчителя, інструктора – це не тільки консультації, навчання та спостереження за вихованцями. Це ще й численні звіти, ведення документації, написання календарного плану завдань для кожної навчальної групи, самостійне виготовлення монтессорі-матеріалів, а ще постійне самовдосконалювання інструктора, телефонні розмови, скайп-конференції, листування електронною поштою. Відтепер монтессорі-інструктору буде простіше виконувати «паперову» роботу.

За словами монтессорі-інструктора Алли, Центру багато чого потрібно, але коштів немає навіть на дрібниці. Заробітну плату вона отримує вже три роки від волонтерів detdom.info, бо в інтернаті така посада відсутня у штатному розписі. Роздаткові матеріали закуповують також волонтери. Наразі виникла проблема з комп’ютером.

«Немає нічого ціннішого за здоров’я та благополуччя дітей, тому ми раді допомогти Центру. Чим менше часу волонтер-вихователь витрачатиме на ведення документації, тим більше уваги зможе приділити дівчаткам Пугачівського дитячого будинку-інтернату. Фонд реалізує цілу програму під назвою «Зробимо життя дітей кращим», яка має на меті покращення матеріально-технічної бази спеціалізованих інтернатів», - зазначає куратор Людмила Лисенко.

Директор будинку-інтернату Леся Броніславівна Петренко та заступник директора Майя Миколаївна Пивовар розповіли, що Монтессорі центр розвитку дитини при Пугачівському дитячому будинку-інтернаті навчає навичок практичного життя – діяльність, яка є привабливою для дитини. Вихованці вчаться володіти своїм тілом, виконувати певний порядок дій, доводячи роботу до кінця, розвивати дрібну моторику рук, працюючи з відповідними матеріалами, дитина розвиває свої органи чуття: зір, слух, нюх, смак, хроматичне, тактильне, стереогностичне відчуття тощо, спочатку ізольовано, а потім поєднуючи їх в процесі роботи з більш складним матеріалом. Наразі керівництво обговорює з благодійниками можливість відкриття при інтернаті ще й сенсорної кімнати та придбання відповідного обладнання до неї. Ігри в такій кімнаті допоможуть особливим дітям подолати страхи, агресію, навчитися мріяти. Також діти там зможуть отримати психологічне розвантаження.

Шановні добродії, прагнете робити добро – приєднуйтеся до нас! Добрі справи завжди об'єднують людей, допомагають їм триматися разом у будь-які часи. Ми будемо вдячні за посильний внесок у наші добрі справи у вигляді товарів, послуг, фінансової і інформаційної допомоги для Пугачівського дитячого будинку-інтернату.


Поділитися з друзями: