Всеукраїнська нарада «З любов’ю та турботою до дітей»

15/03/07

Під головуванням і за ініціативою Президента України Віктора Ющенка 13 березня в Житомирі пройшла Всеукраїнська нарада «З любов'ю та турботою до дітей». Головна тема зібрання – реформування системи захисту прав дитини в Україні та підсумки виконання Указу Глави держави «Про проведення в Україні у 2006 році Року захисту прав дитини».



У нараді взяли участь члени Уряду, голови обласних державних адміністрацій, заступники голів із гуманітарних питань, голови міст обласного значення, представники Церков та релігійних організацій, представники організацій, які опікуються дітьми. На нараду були запрошені і представники detdom.info.


Відкриваючи нараду, Глава держави висловив переконання, що останнім часом у становищі українських дітей з'явилися «радикальні зміни». За його словами, протягом минулих двох років у суспільстві проведено ефективну дискусію довкола цього питання, особливо щодо питань, пов'язаних із долею дітей-сиріт, дітей з обмеженими можливостями, позбавлених батьківського піклування. Здійснюється Державна програма подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2006-2010 рр. Відтак, за минулий рік кількість прийомних сімей зросла на 300%, а кількість будинків сімейного типу – на 40%. Крім того, минулого року в Україні народилося на 8% більше дітей, ніж позаминулого (460 368 малюків). Водночас, Уряд, міністерства, місцеві влади роблять недостатньо для забезпечення повноцінного захисту прав дітей. «У кожній п'ятій області нічого не зроблено для поліпшення ситуації щодо сімейних форм виховання дітей», – сказав Віктор Ющенко. Серед таких областей – Львівська, Івано-Франківська та Тернопільська. Президент також порушив тему багатодітних родин. За статистикою, 64% українських родин, які виховують понад три дитини, перебувають нині за межею бідності. Це свідчить, що відповідні соціальні програми діють неефективно.


Віктор Ющенко наголосив на особливій ролі Церкви у вихованні дитини. «Я буду робити все для підтримки ініціатив, що формуватимуться Церквами у темі виховання дитини, соціальної і духовної підтримки дітей», – сказав Президент.


За матеріалами ]]>офіційного сайту Греко-Католицької церкви]]>


Поділитися з друзями: