Справжня дружба

12/09/23

«Дружба - це золота нитка, яка пов'язує серця усього світу» - це вислів англійської художниці Д. Евелін, яка проживала в 19 столітті актуален сьогодні як ніколи. Адже, знайти людину, яка близька по духу, яка надихає, підтримує – це залог твого щастя.  

Ми раді, коли нам вдається поєднувати такі пари й звичайне спілкування переростає в справжню дружбу. Комплексний проєкт підтримки випускників інтернатів та дітей з родин СЖО «Успішний старт» передбачає доєднання до дитини старшого друга, ментора, ми їх називаємо «волонтерУСами». На жаль, з приходом війни, кількість охочих займатися таким видом волонтерства значно знизилася, й причини цього зрозумілі. Але,  є такі, хто має ресурси та натхнення підтримувати дітей таким чином. Як приклад, чудова пара Марго та Максима, яка склалася того року.

Максим О. – дитина позбавлена батьківського піклування, знаходиться під опікою бабусі. В проєкті вже 2 роки. Максим навчається  у Київському фаховому коледжі електронних приладів за спеціальністю "інженерія програмного забезпечення". Дуже захоплений своєю майбутньою професією.

Марго – наш колишній волонтер, яка брала активну участь в поїздках волонтерських груп до дитячих будинків. Декілька років тому Марго виїхала в США, де знайшла гарну роботу у сфері IT-технологій.

Саме спільний інтерес до програмування та  комп’ютерів поєднав серця Олексія та Марго. Вже цілий рік вони спілкуються щотижнево онлайн. Окрім професійної сфери, Марго допомагає Олексію з англійською мовою, доєднує своїх колег, які можуть надавати поради зі свого професійного досвіду.

Максим: «Я дуже вдячний Марго. Головне, що вона мені надає - впевненості в собі». 

Сподіваємося, що у нас буде більше таких пар, адже багато учасників проєкту «Успішний старт» потребують старшого друга.


Поділитися з друзями: